Publicat 25/5/2019 18:46:06 +02:00CET

La Xina qualifica d'"invasió" la demanda dels EUA perquè limiti el creixement de les seves empreses estatals

Trump pledges aid to US farmers
Contacto

PEQUÍN, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern xinès ha qualificat d'"invasió" a la seva sobirania econòmica la demanda formulada pels Estats Units que limitin el creixement de les seves empreses estatals, en un nou episodi de la guerra comercial que mantenen tots dos països.

En un dur editorial publicat per l'agència oficial de notícies Xinhua, les autoritats qualifiquen aquesta i altres exigències dels EUA com una sèrie d'"arrogants demandes", entre les quals destaca la restricció al desenvolupament de les empreses estatals.

Aquestes empreses, segons analistes, no només gaudeixen de subsidis, sinó de paquets clandestins d'ajuda que contenen, entre altres mecanismes, préstecs bancaris a interessos mínims".

La Xina s'ha pres aquesta demanda com "un atac al sistema econòmic fonamental del país que va molt més allà de les negociacions comercials". "Demostra", afegeix l'editorial, que "els Estats Units està intentant envair la sobirania econòmica de Xina i danyar els seus interessos fundacionals".

Així mateix, el text ha responsabilitzat EUA d'haver realitzat "acusacions sense fonament" contra la política econòmica nacional, com la imposició a empreses estrangeres que comparteixin la seva tecnologia amb el Govern, dins d'un pla per "alterar el camí del desenvolupament nacional a Xina".

Un altre editorial acusa el govern nord-americà d'usar les amenaces sobre la imposició d'aranzels "com si d'una porra es tractés, provocant disputes comercials" fins a convertir-se "en el major disruptor de la comunitat internacional (...) ignorant les seves pròpies promeses i les regles de l'OMC"

"És un acte arbitrari i imprudent d'imposició de regles unilaterals sobre les internacionals. De fet, l'hostilitat cap a les regles internacionals ha estat el segell de les polítiques exteriors de l'actual govern nord-americà", afegeix el segon comentari.