Publicat 5/6/2019 18:12:36 +02:00CET

Xina llança el primer coet espacial des d'una base al mar

China lanza el primer cohete espacial desde una base en el mar
WWW.NEWS.CN/CNSA/XINHUA

MADRID, 5 Juny (EUROPA PRESS) -

la Xina ha llançat amb èxit aquest 5 de juny el primer coet espacial que s'ha envolat des d'una plataforma de llançament mòbil al mar, amb dos satèl·lits científics i cinc comercials a bord.

Un coet de combustible sòlid ha partit a les 12:06 p.m (hora local) des de la plataforma situada al Mar Groc, davant de la costa de la província de Shandong.

Llançar un coet portador des d'una plataforma amb base a l'oceà té molts avantatges sobre un llançament terrestre, segons l'Administració Espacial de Xina (CNSA), citada per Xinhua. Com més a prop estigui l'ecuador del llançament d'un coet, més gran serà l'impuls de velocitat que hi rebrà. Redueix la quantitat d'energia requerida per arribar a l'espai i significa que es requereix menys combustible.

El lloc de llançament és flexible i la caiguda del coet continua representant un perill menor. L'ús de vaixells civils per llançar coets al mar reduiria els costos de llançament i ofereix un avantatge comercial.

La tecnologia de llançament marítim satisfarà la creixent demanda de satèl·lits de baixa inclinació i ajudarà a Xina a proporcionar serveis de llançament per als països que participen en la Iniciativa Ruta de la Seda, segons els experts.

S'espera que els dos satèl·lits desenvolupats per l'Acadèmia de Tecnologia Espacial de Xina, augmentin el monitoratge dels camps eòlics oceànics i millorin la precisió del pronòstic del temps a la Xina.

Entre els cinc satèl·lits comercials, els dos satèl·lits, desenvolupats per Xina Electronics Technology Group Corporation, és el primer sistema de satèl·lits petits de Xina basat en la banda Ka.