Actualitzat 22/10/2015 16:10

El xef Jordi Roca torna a Espanya després de l'Expedició BBVA al cim de l'Annapurna

Carlos Soria y Jordi Roca en las inmediaciones del Annapurna
EXPEDICIÓN BBVA

MADRID, 12 març (EUROPA PRESS) -

El xef de postres Jordi Roca ha tornat aquest dijous a Espanya després de 12 dies integrat en l'Expedició BBVA, liderada per l'alpinista Carlos Soria, que amb 76 anys es vol convertir en la persona de més edat a arribar als 14 vuitmils del planeta, segons informa l'entitat.

Roca s'ha convertit en un més en aquesta primera etapa de l'expedició i ha assolit els 4.500 metres d'altitud en una de les marxes d'aproximació al cim de l'Annapurna, a l'Himàlaia nepalès.

El reporter ha compartit amb tots els membres de l'Expedició els menús liofilitzats que El Celler de Can Roca ha dissenyat per als dies que ataquin el cim de l'Annapurna (8.091 metres).

"Per a mi ha estat una experiència excel·lent. He assistit a moments màgics i m'emporto molts apunts que segur que aplicaré a la meva cuina", ha afirmat Roca.

Roca es va incorporar a l'Expedició BBVA el passat 27 de febrer i després d'una setmana d'aclimatació a la vall del Khumbu i als voltants del Manaslu, ha compartit amb Nathi Sherpa, cuiner habitual a les expedicions de Carlos Soria, els seus trucs de cuina i s'ha endinsat en la cultura culinària nepalesa i la cuina en altura.

Nathi Sherpa, protagonista del llibre 'Recetas de cocina para situaciones límite', ha fet d'amfitrió en les dures condicions de l'alta muntanya.

Durant els dies al Camp Base, Jordi Roca ha explicat a l'Expedició BBVA el seu procés de creació i les seves elaboracions gastronòmiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés