Publicat 18/6/2019 21:24:22 +02:00CET

Xavier Espot es reuneix per primera vegada amb Macron en el Palau de l'Elisi

Macron es reuneix amb Espot i Suñé en el Palau de l'Elisi
SFG

El president de França realitzarà la seva primera visita oficial a Andorra al setembre

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 18 juny (EUROPA PRESS) -

El president de França i copríncep d'Andorra, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dimarts al cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, en el Palau de l'Elisi francès en la primera trobada de la legislatura dels màxims mandataris del Principat.

Macron ha anunciat aquest mateix dimarts que realitzarà la seva primera visita oficial a Andorra a mitjans de setembre d'aquest any, ha informat el Govern andorrà en un comunicat.

En la reunió, a la qual també ha assistit la síndica general d'Andorra --la presidenta del Parlament andorrà--, Roser Suñé, han abordat diversos aspectes d'actualitat política i econòmica.

Espot ha explicat a Macron la recent configuració del Govern en coalició i li ha traslladat la seva voluntat de continuar treballant en la negociació per a l'Acord d'Associació amb el Servei d'Acció Exterior de la Unió Europea.

El cap de Govern d'Andorra també li ha exposat el posicionament del Principat davant diversos àmbits de la negociació i l'agenda marcada en els propers mesos, així com la posició del seu govern a l'hora de negociar la llibertat de circulació de persones i les especificitats del país que serà necessari reconèixer.

En la reunió han abordat l'acollida per part d'Andorra de la Cimera Iberoamericana el 2020, que Espot ha considerat un "repte cabdal" per a la visibilitat internacional del país, i la candidatura multinacional conjunta per a Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra.

Espot i Suñé també han explicat al president de França la creixent demanda dels joves andorrans per cursar els estudis superiors a França.