Publicat 29/11/2015 12:47:16 +01:00CET

Xavier Domènech (EnComúPodem): "Sols no farem res, junts ho podem tot"

ICV, Podem, BComú, EUiA i Equo reafirmen la seva aposta per un referèndum català

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El cap de llista d'EnComúPodem, Xavier Domènech, ha presentat aquest diumenge el programa de la candidatura advertint que Catalunya necessita un canvi real a les eleccions generals i això implica una participació molt àmplia de la ciutadania: "Sols no farem res, junts ho podem tot".

El candidat de la llista catalana de Podem, ICV, EUiA, Equo i BComú ha criticat el bipartidisme i ha assegurat que és necessari un canvi en "drets socials, ecològics, justícia de gènere i desigualtats", a més d'instar els bancs a tornar els diners que segons ell no els pertanyen, per usar-lo en polítiques socials i per crear una banca pública que ajudi en el teixit econòmic real.

També ha defensat un referèndum sobre el futur polític de Catalunya "amb urgència" perquè és el que la voluntat catalana vol i ha demostrat en places i carrers de Catalunya.

ALTRES CANDIDATS

El número cinc per Barcelona, Raimundo Viejo, ha reivindicat "dir molt clarament 'referèndum' per decidir l'encaix territorial", que sigui vinculant, i que tingui una alta participació perquè sigui efectiu i representatiu de la voluntat de la majoria de catalans.

El número set per Barcelona, Joan Mena, ha parlat de les polítiques públiques: ha afirmat que blindaran els diners destinats a la sanitat pública, i a més volen "augmentar percentatge del PIB en sanitat fins a situar-lo en el percentatge europeu".

També considera necessària "una revolució educativa" per assegurar una educació pública, inclusiva, integral, equitativa i sense desigualtats, i ha reiterat la importància de garantir els serveis públics que estan retallant Govern espanyol i Generalitat, ha dit.

La número sis per Barcelona, Mar Garcia Puig, ha repassat els punts referents a les lluites de gènere i contra la desigualtat del programa: veu necessari "despatologitzar" la transsexualitat, combatre la LGTBfòbia, crear un departament per a la transversalitat de gènere, i reformar la llei contra la violència de gènere perquè aquesta violència es consideri qüestió d'Estat i tingui la importància que es mereix.

El número dos per Girona, Joan Luengo, ha remarcat que el partit ve "de les lluites socials i ecologistes", i ha recordat la importància de reduir les emissions de CO2, utilitzar energies renovables i acabar amb les centrals nuclears.

EnComúPodem també ha destacat que el seu programa s'ha fet tenint en compte la participació ciutadana de més de 1.000 persones, tant de manera presencial com en línia.