Publicat 26/4/2019 10:12:43CET

WhatsApp es retracta i manté el tancament "permanent" dels comptes de Podem que feia servir per a la campanya

AMP.- WhatsApp restaurar el compte d'Unides Podem i la formació assenyala que és trigui perqu el "dany és irreparable"
DANI GAGO/PODEMOS - Archivo

MADRID, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Els comptes de WhatsApp de Podem que utilitzava per enviar missatges en campanya electoral als seus simpatitzants continuaran tancats "de manera permanent" segons han informat a la formació lila els responsables de l'app. Assenyalen que l'anunci que restaurarien els comptes, que van rebre aquest dimecres, va ser un "error" d'un membre de la companyia.

En el missatge que han rebut Unides Podem, al qual ha tingut accés Europa Press, els expliquen que "un membre de l'equip d'atenció al client va revertir inadvertidament la prohibició d'un d'aquests comptes, la qual cosa va activar automticament el correu electrnic que va rebre". És a dir que dels set comptes que van tancar a Podem, un va ser restaurat, o va comenar el procés de restauració que va fer que a la seu de la formació lila rebessin un missatge dient que tornarien a tenir el compte operatiu.

"Aix es va fer per error i vam restablir la prohibició poc temps després. Per favor accepti les meves disculpes per qualsevol confusió que aix pugui haver causat", continua el missatge de la companyia que és propietat de Facebook.

Perqu no en quedi cap dubte, des de WhatsApp adverteixen Unides Podem que reiteren el missatge d'aquest dilluns en el qual prohibien els seus comptes per violar els termes del servei. "Vull reiterar el missatge que vaig enviar aquest dilluns que tots els següents comptes d'usuari continuen prohibits per violar els nostres termes de servei. Aquestes prohibicions són permanents i no estan subjectes a més apellacions", indiquen.

Unides Podem, que enviava els seus missatges de campanya a través de set números de telfon, ja, definitivament, no podr utilitzar-los més perqu no tenen opció a fer cap apellació davant l'app. Des de la formació lamenten que sent un assumpte de "gravetat" que ha influt "de manera perjudicial a Podem en la campanya", no els hagin ni rebut ni els hagin donat explicacions sobre el tancament dels comptes.

La candidatura d'Unides Podem en les generals feia servir aquests comptes per enviar missatges als seus simpatitzants, i des d'aquest dilluns abans del primer debat electoral van denunciar que els els havien tancat. Els missatges, segons expliquen des de Podem, arribaven als seus gairebé 60.000 simpatitzants.