Publicat 3/10/2019 18:58:25 +02:00CET

Wert: "Continuo pensant que cal espanyolitzar els nens catalans"

El ministre d'Educación, Cultura i Esports, José Ignacio Wert
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS - Archivo

MADRID, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exministre José Ignacio Wert ha assegurat que continua pensant que cal "espanyolitzar els nens catalans", tal com va afirmar l'any 2012 al Congrés dels Diputats, quan assumia la cartera d'Educació, Cultura i Esport en el primer govern de Mariano Rajoy.

"Ho continuo pensant en exactament els mateixos termes: cal aconseguir que en el sistema educatiu puguin sentir-se tan orgullosos de la seva identitat espanyola com de la seva identitat catalana, perquè les dues els enriqueixen i els fan millors", ha afirmat en una entrevista a Europa Press.

Wert presenta aquest dijous a Madrid el seu llibre 'La educación en España. Asignatura pendiente', un assaig en el qual repassa els seus quatre anys al capdavant del Ministeri d'Educació, i en què va impulsar la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce), encara coneguda com a 'Llei Wert'.

ESPANYA, EN "PARÀLISI POLÍTICA"

Des de la distància, Wert assegura que observa la situació política "amb preocupació" amb la "desoladora" sensació que "des del desembre del 2015 el país està políticament parat", una "paràlisi política" que, en la seva opinió, tindrà efectes a curt termini.

Sobre la situació a Catalunya, l'exministre d'Educació assenyala la "responsabilitat importantíssima" que ha tingut, en la seva opinió, el sistema educatiu d'immersió lingüística, dissenyat segons Wert per "construir l'anomenada identitat nacional catalana".

"En el 'programa 2000' que va impulsar els primers governs de Convergència de Pujol ja es declarava clarament el propòsit d'utilitzar l'educació com un element essencial en la construcció de l'anomenada identitat nacional catalana", afegeix Wert, que atribueix al sistema d'immersió lingüística aquest propòsit per sobre de garantir un coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya.