Vueling inverteix 30 milions en innovació tecnològica el 2019 per ser un referent europeu

Publicat 20/6/2019 15:44:35CET
Vueling inverteix 30 milions en innovació tecnològica en 2019 per ser referent europeu
EUROPA PRESS

S'emmarca en el programa d'innovació 'Vueling Innup' que van presentar fa un any i mig

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 20 juny (EUROPA PRESS) -

Vueling ha invertit aquest any 30 milions d'euros en innovació tecnològica --el doble que el 2016-- en el marc del programa 'Vueling Innup', que la companyia va presentar fa un any i mig i amb el qual vol posicionar-se com un dels referents europeus en la matèria.

En una roda de premsa aquest dijous, el director d'Àrees Corporatives de Vueling, Jorge Saco; el director d'IT, Javi Álvarez, i la cap d'anàlisi de dades de l'aerolínia, Rita Barata, han explicat que la companyia va presentar el programa per oferir solucions digitals i avançar-se a les tendències de futur de la indústria.

En aquest marc, l'aerolínia també va obrir a principis del 2018 al Prat de Llobregat (Barcelona) un centre de desenvolupament anomenat Agile Development Center (ADC Center), i que actualment acull 200 professionals dels 400 que treballen a les tres àrees tecnològiques del programa: IT, Ciència de Dades i l'Innovation Lab.

Saco ha explicat que el programa d'innovació es basa en quatre pilars: la transformació de la companyia cap a una cultura àgil, la captació i retenció de talent tecnològic, comptar amb un 'portfolio' de solucions digitals i la conversió cap a una companyia basada en dades.

LÍNIA D'EXPERIMENTACIÓ

Barata ha detallat que l'estratègia de 'big data' de Vueling està enfocada a prendre millors decisions a partir d'informació en temps real: "Treballem les dades com si fossin un objectiu de valor per a l'empresa, i una línia d'experimentació".

La companyia està treballant en aplicacions com un 'chatbot' vinculat amb altres suports per dur a terme tasques com la compra del bitllet, fer el 'check-in' i gestionar les incidències, un assistent en un holograma, així com una aplicació per relacionar-se amb les persones del mateix vol.

el més llegit

 1. 1

  La Cambra de Terrassa demana actuacions davant la "preocupant" pèrdua del comerç de proximitat

 2. 2

  Torra defensa "transformar Catalunya i canviar el món" en la signatura de l'acord nacional per a l'Agenda 2030

 3. 3

  Intervenen a Lleida material falsificat de dues marques de mòbils valorat en 23.000 euros

 4. 4

  Sony i Facebook cancel·len la seva presència a la Game Developers Conference

 5. 5

  Greta Thunberg inspira una òpera infantil al Teatre Auditori de Granollers