Actualitzat 2/12/2019 12:51:51 +00:00 CET

Vox rebutja "l'alarmisme exagerat i infundat" sobre el canvi climàtic

El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa dels Monteros, atén als mitjans de comunicació en la seva arribada a la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25), Madrid (Espanya), 2 de desembre del 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha rebutjat "l'alarmisme exagerat i infundat" sobre el canvi climàtic perquè "és molt perillós" per a l'ocupació a Espanya. "És molt perillós per a l'ocupació a Espanya que hi hagi un excés d'alarmisme, que s'atribueixin a l'home coses que no necessàriament estan demostrades que produeixin cap mena de canvi climàtic", ha sentenciat.

Així s'ha pronunciat en la seva arribada a XXV Cimera Mundial Climàtica (COP25) que comença aquest dilluns, 2 de desembre, a Madrid, on s'ha traslladat aquesta conferència Multilateral de l'ONU per la situació política i social que atravessa Xile, país que la presideix i la organitza.

En declaracions als periodistes, el sotssecretari de Relacions Internacionals de Vox ha afirmat que "el canvi climàtic existeix", però ha postil·lat que "probablement ve per causes de naturalesa diferent" a l'acció de l'home. Així doncs, sosté que s'ha de "tenir molta cura amb com s'afronta" i considera que "cal tenir molt en compte" les "elits globalistes". "Venen amb avió privat i són les que més mal poden causar en aquests llocs tan importants en la nostra economia", ha incidit.

Segons ha dit, en el seu partit estan "molt preocupats" pels "missatges alarmistes" que es puguin enviar. "Vox és un partit conservacionista que sempre ha volgut preservar el medi ambient, però també ens preocupa la nostra agricultura, els nostres pescadors i tots aquells que viuen del món rural i que es veuen molt afectats per aquest alarmisme climàtic que està causant molt danys en la seva manera de vida", ha apuntat.

Per a Espinosa de los Monteros, "l'alarmisme" també està tenint "conseqüències greus" en la indústria, com per exemple, en el cas de la indústria de l'automòbil "que produeix a Espanya un 12% del Producte Interior Brut". En la seva opinió, per provar d'enderrocar la indústria de l'automòbil o el diesel cal tenir en compte "que hi ha centenars de milers de treballs en perill".

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat sobre les veus que rebutgen l'avió per ser un mitjà contaminant, tenint en compte que a Espanya la indústria del turisme "suposa un 15% del PIB". "Hi ha centenars de milers de treballs que es poden veure afectats per aquest alarmisme exagerat i infundat", ha remarcat.

Amb tot, ha expressat la preocupació de Vox per "preservar" el medi ambient, tot i que ha insistit en la necessitat de "tenir molta cura per no caure en l'alarmisme" perquè té "conseqüències nefastes".