Publicat 8/11/2019 10:13:47 +01:00CET

Vox presumeix de sumar el PP i Cs en un text sobre il·legalitzar forces separatistes

Irene Montero, Ana Pastor,  Inés Arrimadas i Rocío Monasterio, en el debat a La Sexta.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha qualificat aquest dijous de "bona notícia" que el PP i Ciutadans s'hagin sumat, al Parlament autonòmic, a una proposició no de llei que demana al Govern espanyol la il·legalització dels partits separatistes, mentre que Inés Arrimadas (Ciutadans) i Ana Pastor (PP) s'han mostrat prudents i han evitat reiterar aquest suport, en un debat electoral a La Sexta.

Mentre la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, emplaçava Arrimadas a esclarir si està a favor de la il·legalització, ella ha respost que Ciutadans els ha "guanyat a les urnes" i que la seva posició és que els partits que donin suport a actes violents o els justifiquin "no haurien de rebre ni un euro públic".

"Tallar d'arrel és il·legalitzar?", preguntava Montero. "Significa no pactar amb ells", responia Arrimadas que, igual que el PP, ha retret als socialistes els seus acords amb independentistes, des de la Diputació de Barcelona fins a la moció de censura en favor de Pedro Sánchez.

Monasterio ha intervingut llavors per animar Arrimadas a sumar-se en públic a la iniciativa. "No digui que no", li ha etzibat. "És una bona notícia que se sumin a la nostra proposta", ha afegit la portaveu de Vox, que més endavant ha agraït al PP i Ciutadans que hagin donat suport a Madrid a aquesta proposició. "Calen mesures excepcionals", ha reivindicat.

Per la seva banda, Ana Pastor ha recordat que hi ha una llei de partits i que quan un partit polític atenta contra el règim democràtic qui actua és el Tribunal Suprem. La portaveu d'Unides Podem, Irene Montero, s'ha preguntat si també volen il·legalitzar-ne els votants i ha reivindicat la diversitat d'Espanya. Per a Monasterio, la diversitat és el que està amenaçant "el totalitarisme" amb la seva imposició del català en llocs com les Balears.

UN DEBAT PLE D'ENFRONTAMENTS

El debat ha estat ple de picabaralles creuades entre totes les portaveus, i una de les picabaralles s'ha produït entre Pastor i Monasterio per l'Estat de les autonomies.

Pastor ha defensat que "l'Estat de les autonomies és el millor que ha pogut passar" a molts espanyols, perquè apropar la gestió, per exemple de la sanitat, l'ha "millorat substancialment". Monasterio ha respost que estava confonent la descentralització administrativa amb la legislativa i s'ha mostrat partidària d'un "mercat únic", igual que a Europa.

Pastor també s'ha enfrontat amb Arrimadas quan la segona ha acusat el PP de corrupció, i li ha respost que "els delictes són individuals" i que els corruptes han d'anar "a la presó".