Publicat 14/6/2019 11:35:04 +02:00CET

Vox ironitza que Ortega Smith sigui 8 mesos alcalde de Madrid i recalca que no hi haurà govern si se'ls "deixa de fora"

Reunió de la Junta de Portaveu del Congrés dels Diputats
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha ironitzat aquest divendres amb la proposta de Ciutadans de compartir l'Alcaldia de Madrid amb el PP, i ha assegurat que al seu candidat, Javier Ortega Smith, li correspondrien 8 mesos de govern. Així, sobre les negociacions per a governs en comunitats i ajuntaments, ha recalcat que no hi haurà governs si "se'ls deixa de banda".

"Si ens repartim els torns, hem calculat que ens tocaria 8 mesos, estaria bé. És una broma", ha ironitzat. "No estarem 8 mesos amb Ortega Smith, 16 amb Begoña Villacís i 24 amb José Luis Martínez Almeida", ha afegit, i ha descartat així la proposta del partit taronja.

"Estem mirant de posar d'acord el PP i Ciutadans", ha assegurat sobre l'escenari postelectoral de Madrid en una entrevista a la Cadena SER, encara que no ha concretat si hi ha hagut contactes en les darreres hores.

Amb tot, Espinosa de los Monteros s'ha mostrat "absolutament convençut" de "poder tenir bones notícies" en ajuntaments i comunitats, en línia amb els pactes que s'han aconseguit en les Assemblees de Madrid i Múrcia perquè estiguin controlades per la dreta.

ENTRAR AL GOVERN DEPÈN DE CADA CAS

Sobre la seva aspiració d'entrar en governs amb el PP i Ciutadans, el portaveu parlamentari de Vox ha insistit que no "aconseguiran" formar govern "si deixen de banda el seu partit". "Si algú vol formar un govern en cooperació amb Vox, ens asseurem a negociar i trobarem les condicions adequades per a cada cas", ha argumentat.

Preguntat pels atacs de Vox al PP durant la campanya, formació a la qual qualificava de 'dreta covarda', el dirigent de Vox admet que ja no adrecen aquestes crítiques i ha al·legat que tots els polítics manegen "diferents registres en diferents moments".