Vox impedeix l'accés a la seva seu als mitjans del grup Prisa malgrat la resolució de la JEC

Publicat 10/11/2019 21:19:41CET
El presidente de Vox, Santiago Abascal, vota en las elecciones generales del 10 de noviembre
REUTERS / SUSANA VERA

MADRID, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -

Vox no ha permès aquest diumenge l'accés a la seva seu als periodistes de mitjans del grup Prisa malgrat la resolució de la Junta Electoral Central instant el partit a no vetar a mitjans de comunicació en els seus actes electorals. La formació al·lega que la resolució només afectava el període de campanya electoral, que va finalitzar divendres passat.

La direcció del partit liderat per Santiago Abascal continuarà els resultats de les eleccions generals des de la seva recentment estrenada seu nacional al carrer Bambú de Madrid. Allà ha convocat els mitjans de comunicació per anar valorant els resultats a mesura que es vagin coneixent.

No obstant això, no ha permès l'accés als periodistes d'El País, la Cadena Ser o l'Huffington Post -tots del grup Prisa- que han intentat entrar. Un responsable de premsa del partit els ha comunicat que l'acreditació és un acte discrecional de la formació i no estan obligats a deixar entrar a tots els mitjans.

La setmana passada, Vox va comunicar als mitjans del grup Prisa que no els permetria l'accés a la seva seu durant la nit electoral després que el diari El País publiqués un editorial fent una crida a activar "totes les alarmes" davant les posicions "xenòfobes i intolerants" de la formació.

LA NIT ELECTORAL, ACTE PRIVAT

Aquesta decisió va ser recorreguda pel grup de comunicació, al qual la Junta Electoral va donar la raó divendres passat en una resolució en què sosté que Vox no pot impedir l'accés a determinats mitjans "en els seus actes de naturalesa electoral".

Vox al·lega que ha presentat un recurs contenciós administratiu contra aquesta resolució i ha demanat la suspensió temporal de la mesura. Però a més, entén que només afecta els actes públics de naturalesa electoral, entre els quals no considera que estigui inclosa la nit electoral en ser un esdeveniment "privat" una vegada finalitzada la campanya electoral.

En total, a la seu de Vox estan acreditats un total de 135 periodistes de 87 mitjans de comunicació entre els quals es troben informadors estrangers de França, Itàlia, Alemanya i el Japó.