Publicat 23/12/2019 10:56:11 +01:00CET

Vox espera que l'Advocacia sigui ferma davant la sentència de Junqueras: "Cal que ens fem respectar a Europa"

Rocío Monasterio en el Ple de l'Assemblea d'aquest dijous
ALBERTO CUÉLLAR VOX

Considera una "irresponsabilitat" que Sánchez es plantegi "atemptar" contra els pilars de la Constitució i demana que no faci el pacte de la "vergonya"

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha indicat aquest dilluns que espera que l'Advocacia de l'Estat sigui ferma davant la sentència sobre la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, i ha demanat recuperar el paper "de la força que té Espanya a Europa" perquè el país es faci "respectar".

En declaracions a Telecinco, que ha recollit Europa Press, Monestir ha declarat que espera que l'Advocacia demostri la seva independència i conservi i mantingui "un criteri que és el respecte a la legalitat i defensa de la Constitució" amb fermesa davant aquells "que l'han atacat".

"Vox demanar recuperar el paper de força que ha de tenir Espanya a Europa. Cal que ens fem respectar a Europa, a Europa no se'ns respecta i ja n'hi ha prou d'atacar Espanya i cal anar a Europa a defensar el paper important d'Espanya i per això fan falta polítics que creguin fermament en Espanya i que estiguin disposats a defensar-la", ha reivindicat.

"NO VOLEM QUE ENS ROBIN CATALUNYA"

En ser preguntada sobre quan pensa que tindrà lloc la investidura de Pedro Sánchez, si abans del 5 de gener, ha apuntat que els càlculs els fan "els separatistes" que volen "mesurar si hi ha possibilitat d'eleccions catalanes". Al seu judici, és una "irresponsabilitat" que un president del Govern central en funcions es plantegi "atemptar contra els pilars de la Constitució".

"Això és el que estan veient molts votants, fins i tot del PSOE, que veuen aquesta traïció a Espanya del president per arribar al poder, que és capaç de pactar amb aquells que són enemics d'Espanya. Si fa falta sortirem al carrer a dir que no volem que ens robin Catalunya; volem que Catalunya continuï sent Espanya", ha dit.

Ha insistit que el pacte "de la vergonya" no es produeixi i aconseguir atreure Sánchez "a la senda de la Constitució i que no pacti amb aquells que volen trencar Espanya com a nació".