Publicat 21/8/2019 13:43:57 +02:00CET

Vox denuncia l'Open Arms davant la Fiscalia per "col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones"

Vox denuncia Open Arms davant la Fiscalia per "col·laboració amb organització cri
Friedrich Bungert/-/dpa

MADRID, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de Vox, Santiago Abascal, ha presentat aquest dimecres una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat contra l'organització Proactiva Open Arms per "presumptes delictes d'infracció de la llei marítima i col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones".

Per a la formació, l'ONG i el seu vaixell, que ha estat 19 dies esperant un port al Mediterrani amb més d'un centenar de persones rescatades del mar a bord, ha comès delictes que "afecten la seguretat pública i han provocat una greu crisi humanitària".

En una nota de premsa, Vox afirma que les autoritats espanyoles "tenen prohibida la cerca activa d'immigrants al mar des del gener del 2019" al vaixell de l'Open Arms, que aquest dimarts finalment va poder desembarcar a l'illa italiana de Lampedusa per ordre de la Fiscalia d'Agrigent (Sicília).

Per a la formació d'Abascal, l'Open Arms "ha posat en perill la vida dels immigrants en negar-se a desembarcar-los al port més proper a Tunísia", acusa l'organització d'haver actuat de manera "temerària i negligent", i demana una investigació perquè, segons Vox, el propòsit de l'ONG "no obeeix a finalitats humanitàries".

En la nota de premsa, Vox afegeix que Open Arms localitza "els suposats nàufrags" que rescata al Mediterrani després d'obtenir la seva localització "a través de delinqüents i membres d'organitzacions criminals dels països d'origen".

En la denúncia presentada per Abascal se sosté que, amb els rescats, Open Arms "s'assegura el seu 'modus vivendi' i finançament, i per això no dubta a prestar-se a ser un vehicle de les màfies locals que organitzen els trasllats de migrants".

Per tot, Vox ha sol·licitat a la Fiscalia General de l'Estat la "immobilització immediata" del buc Open Arms "tan bon punt arribi a port espanyol i es procedeixi a la seva confiscació". També demana la detenció del seu capità, Òscar Camps.