Publicat 21/12/2019 13:49:21 +01:00CET

Vox demanarà al TSJC "la inhabilitació immediata" de Torra aquest dilluns

El president de la Generalitat, Quim Torra, al TSJC, on va estar citat per declarar per no retirar símbols independentistes de la balconada del Palau de la Generalitat, Barcelona /Catalunya (Espanya), 18 de novembre del 2019 (Arxiu)
Pool - Archivo

BARCELONA, 21 des. (EUROPA PRESS) -

L'acusació popular exercida per Vox en el judici en què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha inhabilitat el president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat aquest dissabte que demanarà al tribunal "la inhabilitació immediata" del condemnat.

Vox ha explicat que presentarà aquest dilluns un escrit a la sala penal i civil del TSJC per demanar "que s'executi immediatament la condemna d'inhabilitació" de Torra, tot i que la sentència encara no és ferma i Torra pot recórrer davant el Tribunal Suprem (TS).

Argumenta la petició perquè considera que "concorre la causa d'ineligibilitat sobrevinguda" i apel·la a l'article 6.2 b) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg).

El TSJC va condemnar aquest dijous Torra a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència per mantenir a la façana de la Generalitat la pancarta per la llibertat dels presos i el llaç groc malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-los, en ser el període electoral de les eleccions generals d'abril.

L'article 6.2 b) de la Loreg estableix que no són elegibles per ocupar càrrecs públics "els condemnats per sentència, tot i que no sigui ferma, per delictes de rebel·lió, de terrorisme, contra l'Administració Pública o contra les Institucions de l'Estat quan la mateixa hagi establert la pena d'inhabilitació".