Publicat 12/10/2019 14:05:26 +02:00CET

Vox demana al Suprem la suspensió immediata de l'exhumació de Franco que podria produir-se aquest diumenge

Un agent de la Guàrdia Civil tanca la porta d'entrada al Valle dels Caiguts.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

Vox ha presentat aquest dissabte un recurs davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem demanant la suspensió immediata de l'exhumació de les restes mortals de Francisco Franco per vulneració de la Llei Orgànica de Règim Electoral (LOREG). El recurs es presenta després que la Junta Electoral Central inadmetés la sol·licitud de la formació que presideix Santiago Abascal.

La formació adverteix en el seu recurs de la possibilitat que els treballs per traslladar les restes mortals pugui produir-se aquest mateix diumenge, dia 13. "Tot fa pensar que l'exhumació tindrà lloc aquest diumenge", ha explicat VOX en el recurs en què fa al·lusió al tancament temporal del Valle de los Caídos des d'aquest divendres i a l'acord del Consell de Ministres que preveu la seva execució abans del 25 d'octubre prèvia comunicació amb una antelació de 48 hores a la família.

En l'escrit presentat al Suprem sol·licitant mesures cautelars, Vox ha denunciat l'"ús indegut" de l'exhumació de Francisco Franco "amb evidents finalitats partidistes en període electoral" i ha sol·licitat a la sala judicial que posi fi al procés "evitant la producció d'un perjudici d'impossible reparació".

"Un cop celebrades les eleccions, difícilment es podran reparar els actes realitzats en període electoral si els qui infringeixen el nostre ordenament no són aturats ràpidament", sosté Vox.

En la seva opinió, l'acord que preveu l'exhumació, trasllat i tornar a enterrar les restes mortals de Francisco Franco "influirà en el criteri a prendre pels electors de cara a les properes eleccions i, per tant, infringeix el principi de neutralitat política que ha de regir l'actuació dels poders públics en honor de garantir la netedat del mateix procés electoral".

Vox ha recordat que Francisco Franco va rebre sepultura al Valle de los Caídos el 1975 i "no hi ha cap raó d'urgència que impedeixi retardar l'exhumació a la celebració de les Eleccions Generals".

Per això, el partit justifica les mesures cautelars ordenant al Govern central que "s'abstingui de qualsevol tipus de publicitat i divulgació" per ser "un acte prohibit per la LOREG".

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Coronavirus.- Usoc deixa sense efecte la vaga de sanitat al Segrià (Lleida)

 3. 3

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)