Publicat 11/10/2019 18:00:31 +02:00CET

Vox demana que la sentència reflecteixi la feina "abnegada" de la Guàrdia Civil per detenir els "colpistes"

El secretari general de Vox i portaveu de la formació a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Vox, Javier Ortega-Smith, espera que la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés reflecteixi la feina "abnegada" que va fer la Guàrdia Civil per investigar el procés independentista i detenir els "colpistes".

Durant els actes commemoratius de la patrona de la Guàrdia Civil, Ortega Smith ha subratllat que la benemèrita va dur a terme la investigació policial "més important de la democràcia".

Creu que va aconseguir "investigar, detenir, asseure al banc dels acusats i jutjar qui van donar un cop d'estat a Espanya".

Amb això, l'advocat de Vox en el judici del procés ha celebrat que la Guàrdia Civil ha aconseguit preservar "la unitat d'Espanya i l'estat de dret" i que la democràcia prevalgués "davant de l'odi, la divisió i els separatistes".

Per això, tot i que la sentència que s'anunciï aviat reconegui tot aquesta feina "d'abnegació i lleialtat a Espanya" i "porti els colpistes a la presó durant molts d'anys", a més de servir d'avís a "tothom que vulgui trencar la unitat d'Espanya".