Publicat 12/7/2019 14:30:22 +02:00CET

Vox demana 2 anys d'inhabilitació per a Torra i una multa de 72.000 euros per no retirar llaços

Quim Torra (Arxiu)
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

Vox, acusació popular en la causa contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per no retirar llaços grocs malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC), demana condemnar el president amb una inhabilitació de càrrec públic de dos anys i una multa de 72.000 euros.

En un comunicat, el partit que lidera Santiago Abascal ha precisat que aquesta inhabilitació seria tant per a l'exercici de funcions de govern com per a qualsevol altre càrrec públic d'àmbit local, autonòmic, estatal o europeu durant aquest termini de 24 mesos.

Vox argumenta que "la gravetat dels delictes rau en l'obstinació del president de la Generalitat a incomplir la legalitat" per la utilització de símbols partidistes i per desatendre les resolucions que va dictar la Junta Electoral Central els dies 11, 18 i 19 de març.

Ha defensat que les seves accions contra Torra tenen l'objectiu d'abanderar, tant des dels tribunals com des del Congrés, "la defensa d'Espanya i de la legalitat a Catalunya, i per fer-ho destinaran tots els recursos i esforços que siguin necessaris".

El Tribunal Superior de Justícia Catalunya ha comunicat aquest divendres l'obertura del judici oral contra Torra per aquesta qüestió, un procés en el qual Vox exerceix d'acusació popular.