Publicat 20/3/2019 15:42:45 +01:00CET

El 'violador de Martorell' (Barcelona) reconeix haver violat i apunyalat una dona el 2016

La primera víctima del 'violador de Martorell' (Barcelona) critica la "justícia patriarcal" davant del TSJC
EUROPA PRESS

La Fiscalia demana 70 anys de presó i la víctima reclamar 1,1 milions a la Generalitat

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

L'acusat Tomás Pardo, conegut com 'el violador de Martorell' (Barcelona), ha reconegut aquest dimecres "tots els fets" que se li imputaven en el judici a l'Audincia de Barcelona: aprofitar un permís penitenciari per segrestar, violar i apunyalar una dona, a la qual va llanar en un barranc i la va tapar amb terra i fulles en pensar que l'havia matat a Castellbisbal (Barcelona) el 29 d'octubre del 2016.

Després de la vista oral davant de la Secció 7 --que ha estat a porta tancada--, l'advocada de Pardo, Gemma Monera, ha explicat en declaracions als periodistes que s'ha practicat la "prova mínima per poder passar la sentncia" i que hi ha hagut la declaració de la víctima, proves pericials i informes policials.

Ha assegurat que Pardo "és una persona que est penedida" i que no volia defensar-se de les acusacions en el judici, sinó que volia que passés rpid i que es conformar amb les penes que li imposi la sentncia.

La petició de pena de la Fiscalia i l'acusació particular exercida per la víctima s'ha mantingut en 70 anys de presó per delictes de detenció illegal, delicte d'assassinat en grau de temptativa, delicte continuat d'agressió sexual i robatori amb intimidació.

A més, mentre que la fiscal demana una indemnització de 70.000 euros per les lesions i seqüeles, l'acusació particular ha elevat la seva sollicitud a 1,1 milions d'euros.

L'advocat de la víctima, Mariano Marin, ha detallat que a través de la via contenciosa administrativa també dirigiran la seva reclamació de responsabilitat civil a la companyia que assegurava la Conselleria d'Interior i la Conselleria de Justícia de la Generalitat en entendre que si Pardo era a la presó per fets similars "bviament havien fallat els mecanismes de control per comprovar si aquesta persona estava en condicions o no" de rebre un permís penitenciari.

Ha lamentat que la necessitat d'acudir primer a la via penal i després a la contenciosa administrativa suposa per a la víctima "un plus de perjudicis i angoixa" en no poder desconnectar dels fets.

Pardo estava intern al Centre Penitenciari de Ponent (Lleida) condemnat a 26 anys de presó per una anterior violació a una altra dona el 2002 en una zona boscosa entre Martorell i Castellbisbal, la mateixa rea on va tenir lloc la violació del 2016, i tenia un permís penitenciari de tres dies.

"T'HA TOCAT"

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia considera que l'acusat va cometre els fets aprofitant un permís penitenciari i "motivat per la seva rbia contra les dones pel fet de no poder veure la seva filla a causa de l'oposició de la seva parella".

Va abordar la víctima quan acabava de pujar al seu cotxe en un aparcament a Igualada (Barcelona) a primera hora del matí, li va ensenyar una navalla i la va obligar a portar-lo fins a Martorell (Barcelona), assegurant que només volia anar a salvar la seva filla d'uns traficants.

En una urbanització de Castellbisbal, la va obligar a baixar del cotxe i a endinsar-se a peu en una zona boscosa per un camí forestal, i després de dir-li "t'ha tocat", la va violar en diverses ocasions.

Després la va obligar a endinsar-se en una zona de difícil accés, donar-li les claus del cotxe i la targeta de crdit --a més del codi PIN-- i la va posar d'esquena i li va donar set punyalades al coll i una a la zona lumbar "amb nim d'atemptar contra la seva vida per evitar la seva identificació i detenció".

La víctima va caure desplomada a terra, i llavors l'acusat la va arrossegar i la va llanar per un barranc de cinc metres d'alada i, creient que era morta, li va tirar damunt terra i diverses branques amb la finalitat d'ocultar-la perqu el cos no fos trobat, encara que la dona va sobreviure, prossegueix la fiscal.

L'home va fugir amb el cotxe, el va abandonar a l'A-2 a Martorell i va agafar el tren, i amb l'ajuda d'un nebot menor d'edat, va treure del caixer automtic 1.000 euros del seu compte, per finalment va ser detingut el 31 d'octubre del 2016.