Publicat 26/7/2019 12:09:30 +02:00CET

Villegas considera que De la Torre és "molt lliure" d'abandonar Cs i insisteix que representava una "minoria"

El responsable de l'Àrea de Política Fiscal de Ciudadanos, Francisco de la Torre, a la seva arribada a la segona sessió del debat d'investidura del candidat socialista a la Presidència del Govern.
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID 26, (EUROPA PRESS)

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assenyalat aquest divendres que la decisió del president de la Comissió de Pressupostos del Congrés i diputat de Cs, Francisco de la Torre, d'abandonar la formació taronja és "molt lliure" i ha restat importància a la seva marxa perquè representava una "minoria".

"Si algú canvia d'opinió és molt lliure de fer un pas al costat", ha expressat Villegas en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, sobre la dimissió de De la Torre i ha apuntat que "ocupava una posició minoritària en el partit", i ha restat importància així a la seva dimissió.

En aquest sentit, el dirigent de Ciutadans ha defensat que totes les decisions es prenen en els òrgans "de manera democràtica", i ha aclarit que hi ha llibertat d'opinions en el si del partit. Així, ha volgut recordar que De la Torre "sempre" votava a favor de les polítiques de la formació d'Albert Rivera, però insisteix que era una "minoria".

"Totes les qüestions es porten als òrgans del partit de manera democràtica", ha defensat, i ha afegit que "a partir d'aquí, si algú no hi està d'acord, és molt lliure de fer un pas al costat".

INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

D'altra banda, després de la investidura fallida del candidat a la Presidència, Pedro Sánchez, Villegas creu que el PSOE i Podem arribaran a un acord per formar govern i continuarà "aquesta negociació una mica esperpèntica".

"Sánchez es va quedar aquest dijous a un ministeri de formar govern", ha ironitzat el dirigent taronja sobre la ruptura de les negociacions entre el PSOE i Podem. Així, ha manifestat que "aquesta baralla amb el seu soci preferent" s'acabarà quan reprenguin les negociacions i arribin a un acord.

"Iglesias i Sánchez es barallen més per les cadires que pel programa de govern", ha destacat Villegas, alhora que els instava a posar-se d'acord perquè, de moment, el PSOE només compta amb el suport de l'únic diputat del PRC. "L'estratègia del PSOE només li ha servit per sumar un vot de PRC", ha subratllat.

Amb tot, el secretari de Ciutadans ha rebutjat una reunió amb Sánchez perquè considera que és una "pèrdua de temps", perquè els taronja no facilitaran la seva investidura.