Publicat 9/1/2019 11:44:15 +01:00CET

Villarejo avisa a Pedro Sánchez que explicar "la veritat" sobre les maniobres del CNI

El comissari José Manuel Villarejo
CEDIDA - Archivo

Assegura que Sanz Roldán li va encarregar recaptar "tots els documents" en poder de Corinna i "es devia sentir trat" perqu no ho va aconseguir

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo ha fet difondre una carta oberta dirigida al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en qu l'adverteix que en la seva defensa, no tindr "més remei de manera imminent" que revelar "la veritat" sobre el CNI i la seva relació tant amb la Fiscalia Anticorrupció que l'investiga en el marc de l'operació Tndem com amb "amenaces" a jutges de l'Audincia Nacional perqu "deixin d'investigar" assumptes que afecten la institució.

El document, al qual ha tingut accés Europa Press, consta de tres pgines escrites en primera persona en qu el policia investigat per organització criminal, extorsió, blanqueig i suborn, afirma en concret que haur d'"explicar per qu s'ha perms que s'amenaci determinats jutges de l'Audincia Nacional amb dades de la seva intimitat perqu deixin d'investigar qüestions que afecten el CNI" o "per qu s'ha perms" al director de la institució, Félix Sanz Roldán, "que treballi en contra dels interessos nacionals i a favor de les potncies estrangeres com Veneuela".

"O per quina raó i qui ha perms que es filtrin dades contra els nostres monarques. O fins on arriba la prpia connexió i tutela del Director del CNI respecte de la Fiscalia Anticorrupció. O per qu s'han protegit magnats meditics independentistes. O per qu s'ha perms que a Catalunya el CNI deixés d'informar sobre diverses qüestions transcendents com els moviments bancaris a l'estranger de determinats polítics separatistes", diu Villarejo a Pedro Sánchez.

Villarejo sosté que fa tres anys es va iniciar una "campanya de premsa" contra ell, en una "persecució radical" al seu parer "instigada pel general Sanz Roldán" perqu es "va haver de sentir trat" quan no va complir la missió que li havia encomanat: "Recuperar tots els documents en poder de la princesa Corinna" (examiga del rei emrit).

ARXIU DE VICIS DE JUTGES

"Aquests documents, segons se'm va comunicar, afectaven greument la seguretat de l'Estat. Els integraven, entre d'altres, l''arxiu Jano' o CIC (Control Integral Central), que en el seu moment va arribar a contenir gairebé un milió de fitxes individuals amb dades personals i privades de vicis i virtuts de les personalitats més rellevants d'Espanya", explica Villarejo en la seva carta oberta al president.

Conforme detalla, "la realitat és que conté les dades més srdides i fosques de les decisions d'aquelles persones que en un moment determinat puguin convenir que s'adaptin als interessos dels qui les posseeixen". "Així, per exemple, un dels subarxius, anomenat 'Control de Togas', afecta com pot suposar-se de manera directa al món judicial", exposa.

Després d'assenyalar que si bé "al principi" va aconseguir guanyar-se la confiana de Corinna, apunta que no va poder "culminar" la seva "missió" i que Sanz Roldán va desencadenar en conseqüncia un "infern" contra ell i la seva família.