Publicat 17/1/2019 16:46:05 +01:00CET

Villarejo anuncia que ho explicar tot sobre el BBVA i la seva "transcendncia en luctuosos esdeveniments" per a Espanya

El comissari José Manuel Villarejo
CEDIDA - Archivo

L'advocat de l'excomissari esmenta un "greu succés que va marcar la vida política del país" i fets que van ser "molt rellevants"

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha anunciat aquest dijous al jutge de l'Audincia Nacional Manuel García Castellón la seva voluntat de declarar sobre tots els assumptes que estan investigant-se en el marc del 'cas Tndem' i, en concret, ha fet especial esment al cas del suposat espionatge encarregat pel BBVA per la seva "gran transcendncia en luctuosos esdeveniments" ocorreguts a Espanya.

Així ho ha assegurat l'advocat de Villarejo, Antonio Cabrera, en declaracions als mitjans de comunicació al final de la declaració que el comissari jubilat ha prestat a l'Audincia Nacional sobre l''operació Kitchen', l'operatiu policial que s'hauria engegat el 2013 per sostreure informació a l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Villarejo ha estat compareixent unes dues hores i ha estat citat novament dilluns que ve, 21 de gener, a les 9.30 hores, quan, segons el lletrat, abordar altres temes i declarar "sobre tot el que sap", com els seus encrrecs per al BBVA, assumpte que, segons el comissari, "res té a veure amb el que s'ha publicat" i té una "gran transcendncia en luctuosos esdeveniments ocorreguts en la vida espanyola".

Cabrera ha esmentat la paraula "luctuós" en dues ocasions, i prviament també ha parlat d'un "greu succés que va marcar la vida política del país". Els encrrecs de Villarejo per al BBVA haurien tingut lloc entre 2004 i 2005 i, en ser preguntat per si un d'aquests successos podria ser l'atemptat de l'11-M, l'advocat ha optat per callar i remetre's a la declaració de l'expolicia dilluns que ve.

Segons Cabrera, Villarejo només ha avanat al magistrat que aquests esdeveniments van ser "molt rellevants" i que "té especial inters" a explicar-ho en seu judicial perqu en els mitjans de comunicació s'ha fet una "interpretació molt simple" del cas del suposat espionatge encarregat pel BBVA.

"JUDICI PARALLEL"

A propsit del que s'ha estat publicant sobre el 'cas Villarejo', l'advocat ha denunciat que s'est fent "un judici parallel" al seu client i ha remarcat que aquest vol "explicar-ho tot" com una "necessitat de defensa" enfront de les "filtracions interessades" amb les quals, assegura, no té res a veure.

"S'estan fent unes filtracions interessades que perjudiquen certes persones o institucions i aix és inacceptable. Utilitzar un sumari en guerres que són merament polítiques o econmiques no pot permetre's en un Estat de Dret. No pot aprofitar-se un sumari per atacar determinades persones i cal posar límits", ha afegit.

Per aix, ha dit que Villarejo est disposat a demanar "compareixences voluntries" per "declarar sobre tot" i que fins i tot ha recriminat al jutge que s'estiguin produint filtracions del sumari, per la qual cosa la seva defensa ha demanat que s'investigui.

su defensa ha pedido que se investigue.