Publicat 8/12/2019 10:56:02 +01:00CET

Vilalta (ERC): "Només que cessi una mica la repressió ja valdrà la pena" negociar amb el PSOE

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en una foto d'arxiu.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que "només que cessi una mica la repressió ja valdrà la pena" negociar amb el PSOE per tornar a la via política, davant del que considera repressió i persecució del moviment independentista.

En una entrevista al diari 'Ara' aquest diumenge, Vilalta considera que s'ha demostrat que, allò que al seu parer és persecució, no serveix per derrotar l'independentisme: "Per això només queda l'opció de canviar de carril i abandonar el de la repressió i la judicialització".

Ha sostingut que el PSOE té "voluntat de reconèixer que s'ha d'activar la via política", encara que ha admès que és difícil un acord abans del dijous 19 de desembre, data en què el Tribunal Europeu de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha de pronunciar-se sobre la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, en condició d'eurodiputat electe.

Així i tot, ha subratllat que el més important no és arribar a un acord ràpid sinó que sigui ferm i amb compromisos clars, cosa que volen aconseguir "obrint el camí, obeint el mandat de les urnes del 10N, perquè es negocia amb els adversaris, no amb els amics".

NEGOCIACIONS AMB JXCAT

En ser preguntada per la seva opinió sobre el fet que JxCat també negociï amb el PSOE, Vilalta ha dit que li sembla "perfecte", que parlen tots amb tots i que en la investidura els agradaria votar de manera coordinada i consensuada amb els diputats d'aquest grup.

Ha reivindicat el paper d'ERC en les negociacions: "Nosaltres no som aquí per veure què se'ns ofereix per abonar la divisió, sinó per sentit de responsabilitat".

"Creiem que és el paper que ens toca com a guanyadors a Catalunya", i ha afegit que no volen donar falses expectatives, però que creuen que la fórmula de la taula de negociació és bona perquè obliga els qui hi participen a asseure's i fer propostes.