Vilalta : "És dur negociar amb qui consideres còmplice de la situació que patim"

Actualitzat 12/12/2019 10:59:27 CET
La portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press

"El president (Torra) és el primer compromès amb la llibertat del nostre país"

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dijous que "és dur negociar amb qui d'alguna manera consideres que és còmplice de la situació" que pateixen, amb referència a la negociació d'ERC i el PSOE per formar govern.

"Però tenim dues alternatives: no asseure'ns i continuar criticant-nos i increpant-nos a través dels mitjans de comunicació (...) o asseure'ns, encara que siguin els nostres adversaris o enemics polítics, i mirar de construir una solució democràtica des del diàleg", ha assegurat en una entrevista a 'NacióDigital' que ha recollit Europa Press.

La dirigent republicana ha explicat que les negociacions d'ERC amb els socialistes avancen, però que un dels punts de desacord és el format de la taula de negociació i la seva legitimitat, i poder parlar-hi d'autodeterminació i amnistia.

RELACIÓ AMB JXCAT

Després de la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, que facin honor als acords de l'independentisme en la negociació amb el PSOE, ha dit que ho estan fent: "Entenem que JxCat ha d'estar d'acord amb què ens arromanguem i estiguem dedicant moltes hores a fer possible aquesta taula de negociació".

Vilalta ha assegurat que des del primer moment estan comptant amb JxCat en tot el procés i negociacions: "Estem posant sobre la taula que el Govern s'assegui en una taula amb el Govern espanyol".

"El president (Torra) és el primer compromès amb la llibertat del nostre país, l'exercici de l'autodeterminació i la solució democràtica", ha afegit Vilalta, qui ha insistit que treballen perquè Torra s'assegui amb Sánchez.

SENADORS

Al contrari del que va dir dimecres la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que ERC els cedia uns senadors a canvi que JxCat retirés una moció al Parlament sobre l'autodeterminació a petició dels republicans, ha assegurat que una cosa no té res a veure amb l'altra.

"Nosaltres, en un exercici de generositat i de poder enfortir el moviment independentista en el seu conjunt, hem pres les decisions que ja havíem pres altres vegades", ha insistit la dirigent republicana, mentre que aquest mateix dijous Borràs ha retret a ERC publicitar la cessió de senadors.