Publicat 31/8/2020 15:53:39 +02:00CET

Vilalta (ERC) demana a l'independentisme que assoleixi una estratègia compartida i abandonar el "desgast"

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa telemàtica
ERC

Sobre els PGE, diu que parlaran "de tot amb tothom" si hi ha solució al conflicte polític

BARCELONA, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha reivindicat la necessitat que el moviment independentista assoleixi consensos i una estratègia compartida per resoldre el conflicte polític, i ha demanat a les formacions nacionalistes abandonar el "desgast" mutu i buscar punts en comú.

"La manera de forçar l'Estat a moure's és sumar entre nosaltres, buscar una estratègia compartida i no equivocar-nos d'adversari", ha dit Vilalta en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns, en la qual ha apuntat la importància d'aquest curs polític d'aconseguir l'acord i l'amnistia dels líders independentistes empresonats.

Ha fet una crida a les diferents formacions independentistes a unir forces i posar-se a treballar conjuntament "davant possibles ingerències judicials", en referència a una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, pel Tribunal Suprem (TS).

"No és moment de posar les sigles per davant, sinó de posar a les persones i el país al centre de les decisions i totes les accions que puguem desenvolupar. És el moment de deixar de dir 'unitat' i practicar-la més", ha afegit.

Finalment, sobre la taula de diàleg, ha considerat que hi ha d'haver un "clima de confiança i compromís ferm i efectiu que servirà per avançar", tot i que creu que en aquests moments no existeix, i ha reiterat al Govern espanyol la petició d'abandonar la via judicial.

PRESSUPOSTOS GENERALS

Pel que fa a les converses sobre els pressupostos generals de l'Estat (PGE) entre les diferents formacions, Vilalta ha assegurat que a ERC estan disposats a "parlar de tot amb tothom", però insisteix en la necessitat que primer hi hagi un context favorable a la resolució del conflicte amb Catalunya.

"Hi ha d'haver la via de resolució del conflicte activada, no la via de la repressió i de tancar totes les portes. Això és una decisió del mateix Govern central, que no ens utilitzin a ERC d'excusa per girar cap a la dreta", ha dit en referència a un possible pacte del Govern central amb Cs per aprovar els PGE.

Contador