Publicat 27/1/2014 16:42:12 +01:00CET

Vila inaugura 24 trens de FGC per al Vallès que han costat 151 milions

Vila, Forn y Ticó con las nuevas unidades de FGC
EUROPA PRESS

Han iniciat el servei tres dels 24 que se n'aniran incorporant fins a 2015

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha inaugurat a l'estació de plaça Catalunya aquest dilluns 24 trens de la sèrie 113 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), fabricats pel consorci Alstom-CAF.

Aquest mateix dilluns han començat a circular per les línies S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) tres de les 24 noves unitats, que durant aquest any i el que ve, aniran substituint els antics trens.

Amb les noves unitats, la flota de FGC estarà formada per 46 trens, que seran més moderns i amb més capacitat de transport; i el cost de la inversió ha estat de 151 milions d'euros.

El primer comboi ha estat batejat amb el nom de 'Barcelona' i la resta de les unitats portaran el nom de municipis per on circulen les línies.

REIVINDICACIÓ D'OBRA PÚBLICA

Santi Vila s'ha mostrat satisfet amb els nous trens i ha declarat que "l'administració ha de comprometre's amb la promoció de la indústria sent client".

Ha defensat la vocació industrial de Catalunya i ha instat a reforçar-la a través d'"un govern que protegeixi el seu teixit industrial".

En aquest sentit ha lloat els valors de rigor, fiabilitat i excel·lència de FGC, i ha expressat l'èxit que suposa "la continuïtat d'unes mateixes polítiques", referint-se al transport públic a Catalunya.

Dels 24 trens, 12 s'han produït a la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda i la resta provenen de l'empresa CAF a Saragossa.

TICÓ I FORN

També han participat en la inauguració el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, i el president de FGC, Enric Ticó, que ha reivindicat Catalunya com un dels centres del disseny de trens d'Europa, i ha anunciat que les peces dels antics trens seran subhastades i podran ser adquirides per col·leccionistes.

El tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, ha explicat la importància que tenen els nous trens per a Barcelona a l'hora de millorar les seves connexions amb altres municipis, i ha valorat el suport de Barcelona a la Generalitat en la vertebració del territori, "complint amb el seu paper de capital de Catalunya".