Publicat 9/10/2019 18:35:10 +02:00CET

Vielha (Lleida) demana que entreguin la nena que està al consolat de l'Uruguai al pare

LLEIDA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran (Lleida) i el Conselh Generau d'Aran han defensat aquest dimecres la necessitat que Espanya i l'Uruguai "treballin conjuntament pel compliment de la sentència" que estableix que s'ha de lliurar a un pare la custòdia d'una nena que actualment està al Consolat uruguaià.

En un comunicat, totes dues institucions araneses també expressen "preocupació per l'estat de la menor, retinguda al consolat, tant en l'àmbit físic, moral i psicològic".

Els Mossos d'Esquadra vigilen l'accés al Consolat a Barcelona, on es troba, al costat de la seva mare, la nena que els agents han de lliurar al seu pare en custòdia per ordre judicial.

El Jutjat de Vielha (Lleida) va notificar aquest dilluns que la policia catalana, acompanyada pels psicòlegs del cos, haurà d'encarregar-se de lliurar a la menor al seu pare quan abandoni l'edifici, acompanyada de la seva mare o d'una altra persona.

La jutgessa va establir el Consolat com a punt d'entrega de la menor però el cos diplomàtic uruguaià s'hi va negar i en un comunicat va dir que la decisió no estava "conforme al Dret Internacional", esmentant la inviolabilitat dels locals consulars.

La mare de la nena va denunciar el seu exmarit per maltractaments i abusos sexuals a la menor, tot i que la denúncia va ser arxivada, i totes dues es van quedar a l'Uruguai fins que la jutgessa de Vielha va decidir que la nena havia d'estar en custòdia del seu pare, el qual resideix al municipi lleidatà.

Els psicòlegs que van declarar en el judici per la custòdia de la nena van qualificar l'home com una persona preparada per exercir la paternitat mentre que de la mare van subratllar que "interfereix en el vincle amb el pare, amb una pràctica nociva" per a la seva filla.