Vidal (MÉS) creu que els partits que volen aplicar el 155 a Catalunya tenen "un interès electoral"

Publicat 29/10/2019 17:23:37CET
El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.
MÉS

PALMA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El senador de MÉS-Esquerra, Vicenç Vidal, ha opinat aquest dimarts que els "únics" partits que volen aplicar l'article 155 o l'article 116 de la Constitució a Catalunya, després de la sentència del procés, són aquells que tenen "un interès electoral".

Així s'ha expressat aquest dimarts el senador Vidal en una roda de premsa davant del Parlament balear, en què ha indicat també que, recentment, s'ha vist "els resultats d'aplicar el 116 a Xile amb més de 45 morts davant una reivindicació de drets socials".

Així mateix, el senador ha argumentat que el conflicte a Catalunya "afecta tots els ciutadans de l'estat espanyol" i ha afegit que es tracta d'un conflicte en què s'estan perdent drets civils".

Vidal ha afirmat, també, que MÉS-Esquerra treballarà al Senat per bastir "ponts de diàleg", amb l'objectiu de trobar "solucions polítiques a un conflicte polític".

A més, també han participat en l'acte els candidats al Senat Isidre Mateu i Lila Thomàs. Per la seva banda, Thomàs ha considerat que el Senat "ha de deixar de ser la cambra de representació de les províncies per ser la cambra de les comunitats autònomes".

En aquest sentit, ha opinat que, "en un moment de conflictes territorials", cal "diàleg entre les comunitats autònomes i l'Estat", després d'argumentar que el Senat pot ser un instrument per aconseguir aquest objectiu.

Per la seva banda, Isidre Mateu ha considerat que l'Estat "ha col·lapsat el sistema autonòmic, especialment a Catalunya" i ha afegit que perquè existeixi un diàleg al Senat "cal un diàleg entre governs".