Actualitzat 25/6/2020 8:48:24 +00:00 CET

Vergés: Tancar les escoles "no serà una de les primeres mesures" en una segona onada

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la reunió amb els responsables de l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza, medicalitzati reconvertit en hospital, una ampliació del Clínic, durant la pandèmia de la covid-19, Barcelona, Catalunya (Espanya).
Pau Venteo - Europa Press

Descarta utilitzar apps de rastreig de contactes amb bluetooth perquè "no compleixen amb els rigors ètics"

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que el tancament d'escoles "no serà de les primeres mesures" que es prendran en el cas que es produeixi una segona onada de contagis de coronavirus.

"Amb la informació que tenim ara, prendrem unes decisions diferents, mirar de mantenir la normalitat a les escoles", ha afirmat la consellera en una entrevista aquest dijous a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press, i ha afegit que es protegirà les persones vulnerables.

Ha sostingut que la decisió de tancar les escoles "va ser una decisió encertada en aquell moment", però també ha explicat que ara se sap que els menors no són hipertransmissors del virus com es va dir en un primer moment.

LES VULNERABLES, LES PRIMERES

Vergés ha concretat que de cara a un nou confinament s'ha pensat per col·lectius i les persones més vulnerables "seran les primeres" que prendran mesures, i als qui demanaran que surtin al mínim en cas que hi hagi augments de casos.

Preguntada per si es faran recomanacions de confinament o si serà obligatori, la consellera de Salut ha apel·lat al seny de les persones, però ha assegurat que signaran "les resolucions que calguin per protegir les persones més vulnerables".

"Podem fer coses sense confinament total", ha destacat Vergés, que ha explicat que la Generalitat es prepara per a una segona onada i per als brots que hi pugui haver, i per això comprarà material per fer front a la pandèmia.

Els experts diuen que aquesta onada serà més probable a la tardor, ha concretat la consellera, que no ha descartat que s'avanci a l'estiu: "En principi no ho contemplem, però pot passar", i ha avisat que hi haurà brots per l'obertura de fronteres i l'arribada de turistes.

SANITARIS

Sobre les crítiques a la compensació salarial als sanitaris per la seva feina durant la pandèmia, la consellera ha reconegut que sabien que "aquest reconeixement als professionals sanitaris no podia ser una cosa perfecta ni a gust de tothom".

Ha argumentat que s'ha decidit basant-se en la responsabilitat i el percentatge de sou i ha destacat que volen que això vagi més enllà d'un reconeixement puntual, amb un increment pressupostari de 40 milions d'euros el 2021 i 2022.

APPS DE RASTREIG

Vergés ha afirmat que el Govern "per ara" descarta utilitzar aplicacions mòbils amb tecnologia bluetooth per rastrejar persones en contacte amb casos positius, perquè ha defensat que no dona la seguretat tecnològica necessària.

"No té el rigor que hauria de tenir. No compleix amb els rigors ètics", ha opinat la consellera, que ha afegit que s'han preparat per fer servir tecnologies per gestionar bé grans volums de casos.

En ser preguntada per la retirada del contracte de Ferrovial per rastrejar contactes, Vergés ha assenyalat que són una petita part d'operadors dins del circuit, que volen que sigui més integrat, i ha afirmat: "Estem mirant com es pot fer i què necessitem. Quan ho sapiguem ho explicarem".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 4. 4

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 5. 5

  AMP3.- Coronavirus.- Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més des de mitjanit