Publicat 18/7/2019 13:21:54 +02:00CET

El Vaticà respon a Espanya que les paraules del nunci sobre l'exhumació de Franco són "a títol personal"

Tomba del dictador Francisco Franco
Europa Press - Europa Press - Archivo

ROMA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El director interí de la Santa Seu, Alessandro Gisotti, ha precisat que les declaracions de l'antic nunci a Espanya, Monsenyor Renzo Fratini, sobre l'exhumació de Franco "han estat expressades a títol personal".

"Arran de la sortida d'Espanya de Monsenyor Renzo Fratini, després de la conclusió del seu mandat, subratllem que les seves recents declaracions sobre l'exhumació de les restes mortals de Francisco Franco han estat expressades a títol personal", ha aclarit Gisotti.

El Vaticà també ha precisat que Frattini, a través de la premsa, ha indicat que la seva intenció no era interferir en qüestions polítiques internes.

No obstant això, Gisotti no ha revelat si han contestat a la queixa formal que va formular el Govern d'Espanya després que Fratini els acusés en una entrevista a Europa Press de "ressuscitar Franco" amb la seva intenció d'exhumar les restes del dictador.

"Sincerament, hi ha tants problemes al món i a Espanya. Per què ressuscitar-lo? Jo dic que han ressuscitat Franco. Deixar-lo en pau era millor, la majoria de gent, de polítics, té aquesta idea perquè han passat 40 anys de la seva mort, ha fet el que ha fet, Déu el jutjarà. No ajuda a viure millor recordar una cosa que ha provocat una guerra civil", va afirmar Renzo Fratini en l'entrevista.

"És una ingerència evident. Un comportament absolutament inacceptable", va declarar llavors la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo.

El Vaticà també ha deixat clara la seva posició de ple respecte de la sobirania de l'Estat espanyol i el seu sistema legal no ha variat: "Tornem a reiterar que la posició de la Santa Seu sobre l'exhumació de Franco és clara i ha estat expressada oficialment en la carta que el secretari d'estat, Cardenal Pietro Parolin, va enviar el passat mes de febrer a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i ulteriorment reafirmada pel secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola", ha conclòs Gisotti.

el més llegit

 1. 1

  Una cinquantena de focus a Lleida entre brots i agrupacions de casos

 2. 2

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 3. 3

  La vacuna contra el coronavirus de Moderna mostra resultats prometedors

 4. 4

  Assassinada una dona amb arma blanca al barri del Raval de Barcelona

 5. 5

  La Justícia ratifica les restriccions de Lleida i L'Hospitalet amb excepcions