La variant de Vallirana (Barcelona) entrarà en servei aquest dimarts després d'una inversió de 176 milions

Publicat 4/11/2019 13:33:21CET

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Foment preveu posar en servei aquest dimarts el tram d'autovia B-24 que conforma la variant de l'N-340 al seu pas per Vallirana (Barcelona) després d'una inversió total de 176 milions d'euros.

Aquesta quantitat inclou els 167,39 milions d'euros que han costat les obres, als quals se sumen els costos de les expropiacions i de les assistències tècniques de redacció del projecte i el control i vigilància de l'obra, ha informat Foment aquest dilluns en un comunicat.

Aquest nou itinerari és una alternativa de gran capacitat per al trànsit de llarg i mig recorregut que fins ara es veia obligat a circular per la travessia de Vallirana de l'N-340, on hi ha limitació de velocitat a 50 quilòmetres per hora, nombroses interseccions (algunes amb semàfors) i passos de vianants, a més de retencions freqüents, perquè suporta una mitjana de 19.000 vehicles diaris.

El traçat del nou tram d'autovia comença en una glorieta sobre l'N-340, a l'entrada del nucli urbà de Vallirana des del Port de l'Ordal, i finalitza a l'enllaç de Vallirana est / Cervelló oest de la B-24.

La longitud total del tram és de 2.990 metres, la meitat dels quals discorren a través del nou túnel de Vallirana, que està format de dos tubs, un per a cada sentit de circulació, d'aproximadament 1.450 metres de longitud cadascun.