Publicat 28/9/2019 13:23:15 +02:00CET

Vara creu que Catalunya "té un president que fa de tot menys de president" i que "la broma ja ha durat prou

Diu que el PSOE i el PSC "defensen" la Constitució i l'Estatut

MÈRIDA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha considerat que Catalunya "té un president que fa de tot menys de president", en referència a Quim Torra, i ha afegit que la "broma" d'un "sector" de catalans (en al·lusió als independentistes) "ja ha durat prou".

Així, ha reconegut que està "molt preocupat" pels actes d'aquesta setmana de l'independentisme al Parlament català, perquè creu que "és un salt qualitatiu i a més una aposta ja definitiva per la impunitat".

"Aquesta gent ja el que està demanant és 'deixi'ns fer el que ens doni la gana i que no passi res'", ha afirmat el president extremeny, qui sobre Quim Torra ha assenyalat que a Catalunya "tenen un president que fa de tot menys de president", atès que al seu parer "una persona capaç de no respectar els cossos i forces de seguretat de l'Estat i a la Justícia és lamentable".

D'aquesta manera, en una entrevista aquest dissabte a la Cadena COPE, i recollida per Europa Press, Vara ha considerat que "la broma (d'un "sector" de catalans) ja ha durat bastant", perquè fins i tot "aquests senyors no entenen que Espanya és dels països del món no només més democràtics, sinó on més clara està la separació de poders".

D'altra banda, sobre que el PSC i la condemna dels actes de l'independentisme d'aquesta setmana en el Parlament català, el president extremeny ha destacat que "el primer que van fer (al PSC) va ser votar en contra, que és l'essencial", i ha afegit que li "consta" perquè segons ha dit ha parlat amb ell que el socialista català Miquel Iceta "està seriosament preocupat i no volen afegir més llenya al foc perquè ja està suficientment pres".

En tot cas, ha recalcat que "el PSOE i el PSC defensen la Constitució Espanyola i defensen l'Estatut d'Autonomia és absolutament indiscutible".

INDULT

D'altra banda, sobre la posició del PSOE relativa a un possible indult als polítics presos catalans, Vara ha dit que "això mentre no hi hagi condemna no toca", i ha afegit a més que "tot el que sigui avançar-se per posar més llenya al foc no és bo".

"És un problema d'estils. Com s'ha de parlar d'alguna cosa mentre no estiguin condemnats? Anem a creure una miqueta en la independència de la justícia, en la presumpció d'innocència", ha dit Vara, qui ha reconegut que a ell li "senta com una puntada per la panxa que hi hagi gent que ha volgut trencar el meu país" però al mateix temps ha convidat a "respectar una miqueta les formes".

"Anem a respectar una miqueta les formes, anem a esperar al fet que hi hagi sentència, anem a veure què ocorre després, anem a què passa dins d'un any, dins de dos, dins de tres, què passarà en aquest país", ha incidit el president de la Junta, qui ha dit que creu que "tots" intentaran serà poder "recuperar algun dia la convivència en pau".

"I jo crec que que per això tot el que sigui avançar-se per ficar més llenya al foc no és bo, i de vegades això serveix per intentar marcar diferències entre nosaltres", ha asseverat, quan "de vegades no són tantes" les "diferències conceptuals i de principis".

En aquest sentit, ha defensat que "en aquests moments el que necessita el país és sortir-se a la trobada i per descomptat recuperar el consens constitucional", perquè "això que ha descobert la Guàrdia Civil probablement hi ha més coses que encara no s'han descobert", i davant d'això hauran "d'estar units" i "junts" la "gent que creu i defensa l'unitat d'Espanya, la sobirania nacional".