Publicat 17/1/2019 19:32:48 +01:00CET

Vara apunta que el PSOE extremeny defensa "el 155 si es donen les circumstncies" per "en aquests moments no es donen"

President extremeny, Guillermo Fernández Vara
Europa Press

MRIDA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Junta d'Extremadura i secretari regional del PSOE, Guillermo Fernández Vara, ha apuntat que el PSOE extremeny és partidari d'"aplicar el 155 si es donen les circumstncies, que en aquests moments no es donen", i ha alertat que "si es fes sense raons els tribunals europeus podrien rebutjar-ho i seria molt greu".

D'aquesta manera s'ha referit Fernández Vara, en diversos missatges a través del seu compte de Twitter, recollits per Europa Press, després de l'aprovació per part del PSOE d'una iniciativa a l'Assemblea d'Extremadura presentada pel PP, en la qual s'instava la Junta a traslladar al Govern central el "suport" del poble extremeny a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Davant d'aquesta iniciativa, el dirigent socialista extremeny ha aclarit que a l'Assemblea d'Extremadura "s'hi votava alguna cosa sense matisos, com és avui la política a Espanya, i la política territorial n'és plena".

Per aix, Fernández Vara ha sentenciat que "ningú vegi res estrany" en aquesta votació del PSOE a l'Assemblea, perqu els socialistes "extremenys vam defensar, defensem i defensarem sempre la Constitució, la unitat d'Espanya i la sobirania nacional".

Finalment, ha considerat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola "no pot ser electoral", perqu segons ha reafirmat, "Espanya va abans que unes eleccions".