Publicat 13/5/2019 15:49:44CET

Valls vol donar "autonomia de gestió" a Montjuïc amb una figura administrativa pròpia

26M.- Valls vol donar "autonomia de gestió" a Montjuïc amb una figura administrativa pròpia
EUROPA PRESS

Sobre el fet que Puigdemont no es postuli per ser candidat a la Generalitat: "Cadascú fa el que vol"

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat de BCN Canvi-Cs a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha proposat crear una figura administrativa específica per gestionar la muntanya i els equipaments de Montjuïc amb l'objectiu que la zona tingui "autonomia de gestió".

Ho ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa, en què ha presentat el seu projecte 'Barcelona barri a barri', que planteja més de 300 mesures que es compromet a fer a cada barri de la ciutat si l'elegeixen alcalde.

Una de les principals propostes que inclou aquest projecte és replantejar Montjuïc amb un nou model de gestió, millorar els accessos al parc reforçant el transport públic i reduint la presència de cotxes, i creant l''eix cultural Paral·lel-Montjuïc': "Tenim una joia, amb aquest projecte podem avançar", ha destacat.

La coordinadora del programa, Mercedes Basso, ha assenyalat la necessitat de treure partit als equipaments que hi ha actualment a Montjuïc perquè creu que al parc li falta "trobar el seu sentit" i que hi ha un problema de gestió.

Ha afirmat que la figura de gestió específica per a Montjuïc probablement es tractaria d'una societat mixta" públic-privada, però que encara cal concretar-ho i que tenen diverses opcions.

SAGRADA FAMÍLIA

Una altra de les mesures que inclou aquest projecte és establir un "espai de diàleg" a la Sagrada Família entre les entitats del barri, veïns i la fundació del temple per resoldre les qüestions pendents de la finalització de les obres, principalment del Portal de la Glòria.

Valls ha afirmat que cal que les solucions a aquest tema siguin consensuades, que han de comptar amb la col·laboració de la fundació i "sense mentir la gent".

Sobre el recinte de l'antiga presó La Model, la candidatura de Valls pretén executar el pla ja està aprovat per remodelar aquest espai i destinar-lo a zones verdes i a un equipament escolar.

LAIETANA, PARAL·LEL, MERIDIANA

El pla planteja les reformes de la Via Laietana, el Paral·lel i la Meridiana: la primera per connectar els barris de Ciutat Vella, la segona per convertir-la en un "bulevard" amb una important presència d'àrbres, i la tercera amb la incorporació d'àrbres i carrils bici al centre de la calçada.

També vol que La Sagrera es converteixi en un pol fonamental del transport públic" de la ciutat quan s'acabi la construcció de l'estació de l'AVE, i transformar-ne l'entorn per construir habitatge assequible.

Un altre dels punts de la ciutat que vol que sigui un nou centre de Barcelona és el barri de la Marina del Prat Vermell, en el qual volen fer 28.000 nous habitatges i que es generin prop de 10.000 llocs de treball, a més de reformar el passeig de la Zona Franca per convertir-la en una important avinguda.

Al districte de Ciutat Vella, ha apostat per ampliar el CAP del Raval Nord i restaurar la capella de la Misericòrdia, que aquests darrers mesos ha generat un important debat, i impulsar un pla de convivència per "fer front a les activitats il·legals, els actes incívics i el 'turisme de borratxera".

Així mateix, Valls promet conservar i renovar el Zoo "donant prioritat al benestar animal, a la protecció de les espècies en perill d'extinció i a la investigació i divulgació científica".

A més, el projecte inclou mesures com derrocar el centre social ocupat de Can Vies; combatre l'"ocupació il·legal" i lluitar contra l'incivisme a Gràcia; convertir l'avinguda de Vallcarca en una rambla verda; un pla per activar l'activitat comercial al Guinardó; impulsar l'Espai Barça, i diverses noves guarderies, biblioteques i equipaments culturals i esportius, entre d'altres coses.

En ser preguntat per la unió del tramvia per la Diagonal --no s'esmenta en el projecte--, Valls ha insistit que no és una prioritat perquè comportaria "canvis, caos i conseqüències" per a tota la ciutat, i que prefereix el bus elèctric.

"VESTITS A MIDA" PER ALS BARRIS

Valls ha destacat que aquest pla 'Barcelona barri a barri' és una part fonamental del seu programa i que té l'objectiu de "fer vestits a mida per a cada barri".

Ha assegurat que Barcelona necessita un diàleg permanent amb els seus veïns i que, si és alcalde, continuarà visitant els barris per escoltar els ciutadans: "Em comprometo que, si sóc elegit alcalde de Barcelona, tornaré, tornaré i tornaré".

PUIGDEMONT

Sobre que el candidat de JxCat en les eleccions europees i expresident, Carles Puigdemont, hagi dit que té intenció de recollir l'acta d'eurodiputat si és elegit i que no preveu ser candidat en unes eleccions catalanes, Valls ha contestat que "cadascú fa el que vol".

Considera que permetent la candidatura de Pugidemont s'ha demostrat que Espanya té una Justícia "molt independent" i que en les eleccions europees els electors decidiran, però que els processos judicials continuaran.