Publicat 19/5/2019 14:30:21 +02:00CET

Valls vol convertir Barcelona en la "capital ecològica d'Europa"

EUROPA PRESS

"No he vingut aquí per fer una segona carrera. Jo tinc un projecte, és Barcelona"

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat de BCN Canvi-Cs a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha explicat aquest diumenge que un dels seus compromisos si és alcalde és convertir la ciutat en la "capital ecològica d'Europa", i planteja que el Castell de Montjuïc sigui un observatori internacional contra el canvi climàtic.

"Vull fer de Barcelona la primera ciutat ecològica d'Europa. Serem més que mai la capital de la sostenibilitat, de les energies netes i renovables", ha declarat als mitjans després d'un passeig amb bicicleta elèctrica per Sarrià.

Valls ha destacat que el "futur passa per apostar pels mitjans de transport alternatius i ecològics, com la bicicleta i el patinet", i ha insistit en anar avançant cap a una mobilitat alternativa al cotxe.

Ha avisat que s'ha de fer "amb intel·ligència, ben organitzat, amb molta pedagogia", i considera que no s'aconseguirà si governa l'alcaldessa Ada Colau o l'independentisme.

L'ex-primer ministre francès ha presentat algunes mesures sobre el canvi climàtic que conté el seu programa electoral, entre les quals destaquen un "pla de xoc contra el canvi climàtic".

Una altra de les seves principals propostes és que el Castell de Montjuïc, que "està en un estat lamentable", sigui l'observatori internacional de ciutats mediterrànies contra el canvi climàtic.

També ha plantejat que els serveis públics, com la il·luminació, la recollida d'escombraries i la neteja de la ciutat, funcionin amb "energia sostenible".

PLANTAR 10.000 ARBRES

Així mateix, advoca perquè els nous habitatges que vol construir es basin en normes ecològiques i impulsar projectes de rehabilitació d'habitatge, així com plantar 10.000 arbres més a la ciutat i cuidar els espais verds ja existents "amb seguretat, il·luminació i accessos per a tots".

Un altre compromís és fomentar el vehicle elèctric i compartit, i ha destacat que Seat pot ser un gran actiu en aquesta qüestió per fer el cotxe del demà, però ha alertat de les conseqüències que pot tenir una victòria del candidat d'ERC, Ernest Maragall: "Us imagineu que una gran empresa com Seat es quedaria aquí si aquesta ciutat és una palanca de la república imaginària?".

Valls ha reiterat que de vegades la lluita del canvi climàtic també necessita mesures urgents, com que el transport públic sigui gratuït els dies que hi hagi un augment de contaminació.

Ha argumentat que "aquí la contaminació mata 350 persones a l'any i això és un problema per a la gent gran, les dones embarassades, els nens petits i per a tots els ciutadans d'aquesta ciutat", i ha destacat que el canvi climàtic és una de les principals preocupacions dels joves.

EL FUTUR DE VALLS

Aquest mateix diumenge, en una entrevista de 'Le Parisien' recollida per Europa Press, Valls respon sobre el futur en preguntar-se-li si la seva carrera pot tenir continuïtat en un nou camí a la política espanyola.

"No he vingut aquí per fer una segona carrera. Jo tinc un projecte, és Barcelona. Jo assumiré les meves responsabilitats com a alcalde o com a regidor", afirma.

I l'ex-primer ministre francès afegeix a la seva resposta: "Si participaré al debat nacional? Ja ho he fet. Vull viure, vull una vida equilibrada".

MANIFEST DE JOVES

Valls, després de comparèixer aquest diumenge davant els periodistes a la plaça Major de Sarrià, ha presentat un manifest d'uns 100 joves de suport a la seva candidatura, que afirmen que volen tornar a il·lusionar-se amb Barcelona i que el proper alcalde "recuperi el prestigi de la ciutat i l'orgull dels barcelonins".

Defensen que hi hagi un alcalde "capaç de proposar i executar mesures realistes per ajudar els joves a quedar-se a la ciutat", ja que diuen que un dels seus principals problemes per quedar-se és el preu del lloguer, i demanen apostar per la mobilitat sostenible.

"Som oberts, plurals i amb inquietuds culturals. Volem un alcalde que miri a Europa i al món" i que actuï contra la delinqüència i dialogui per agrupar persones amb diferents ideologies.

Així mateix, el manifest reclama que el proper alcalde pensi en els joves amb menys oportunitats i actuï per solucionar els obstacles que impedeixen el progrés humà, social i professional: "Creiem en els ascensors socials", i conclou que el millor candidat per fer-ho és Valls.