Publicat 12/5/2019 15:47:35 +02:00CET

Valls vol que Barcelona sigui seu olímpica a l'hivern de 2030 o estiu de 2032

26M.- Valls Vol que Barcelona Sigui Seu Olímpica A l'hivern De 2030 O Estiu De 2032
VALLS BCN 2019

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'alcaldia de Barcelona per Cs ha explicat aquest diumenge que vol que Barcelona sigui la seu dels Jocs Olímpics d'hivern el 2030 o dels Jocs Olímpics d'estiu el 2032.

En declaracions als periodistes durant el Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló (Barcelona), ha afirmat que hi ha possibilitats que Barcelona torni a ser seu olímpica perquè disposa de "les infraestructures, els equipaments i la força".

"Vull que Barcelona pugui repetir uns Jocs Olímpics d'hivern o d'estiu el 2030 o el 2032", ha dit, i ha assenyalat que queden uns tres anys per decidir a quin dels dos postular-se.

Ha detallat que si s'optés per uns Jocs Olímpics d'hivern ho faria en col·laboració amb els municipis dels Pirineus, de la Vall d'Aran i d'Aragó.

Valls ha remarcat que no serà possible acollir els Jocs Olímpics si no s'aposta per "grans moments" com el Gran Premi de Fórmula 1 i que tampoc es podran celebrar si a Barcelona governa un alcalde independentista, perquè rebutjaria pactar amb l'Estat i és necessari fer-ho per presentar una candidatura olímpica.

Ha dit que el circuit de Montmeló dona projecció internacional al nom de Barcelona i ha criticat l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per la seva política respecte a l'equipament: "Aquesta visió petita, provinciana, sense ambició i sense futur és incomprensible".

També ha destacat que, si se celebren a Barcelona els Jocs Olímpics de 2032, coincidiran amb el 40 aniversari de la primera vegada que la ciutat va ser seu olímpica, el 1992.