Publicat 11/4/2019 16:14:59 +02:00CET

Valls a la UAB: "Hi ha molta covardia a Catalunya i a Barcelona, que mira de reüll"

28A.- Fernández (PP)
EUROPA PRESS

El colloqui al campus s'ha mantingut malgrat la protesta que hi havia a les portes

CERDANYOLA DEL VALLS (BARCELONA), 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona Manuel Valls (independent que té el suport de Cs) ha afirmat aquest dijous que "hi ha molta covardia a Catalunya i a Barcelona, que mira de reüll, que no accepta mirar els intolerants".

Ha intervingut improvisadament en el final del colloqui 'Davant dels nacionalismes i populismes, Europa!', de l'entitat S'ha Acabat!, durant el qual més de 200 estudiants han mirat d'impedir l'accés a la candidata popular per Barcelona en les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, que finalment ha entrat, tot i que no ha intervingut.

Valls ha demanat plantar cara a la violncia i la intolerncia, i ha contrastat l'actitud dels joves que han assistit al colloqui amb els que han protestat a les portes.

"Vaig entrar en el debat catal i espanyol el setembre del 2017, com a europeu, barceloní, catal, espanyol i francs, perqu tenia sempre al cap aquesta frase del president Miterrand al PE, que deia 'El nacionalisme és la guerra", ha afegit.

També ha intervingut espontniament l'alcaldable per Barcelona del PP, Josep Bou: ha dit que l'acte d'aquest dijous marca un abans i un després perqu s'ha acabat fent, i ha proms defensar la unitat, la democrcia i la unitat d'Espanya.

FERNÁNDEZ I PAGAZAURTUNDÚA

Entre els participants del colloqui hi ha hagut el líder del PP catal, Alejandro Fernández; l'expresident del SCC Rafael Arenas i l'eurodiputada Maite Pagazaurtundúa.

Fernández ha destacat, com Bou, que han pogut accedir perqu han decidit que havien d'entrar malgrat el bloqueig de l'entrada, i s'ha mostrat orgullós que s'hagi fet el colloqui per parlar d'europesme i democrcia, perqu aix és el que tenien previst.

L'eurodiputada s'ha referit als estudiants que han protestat: "No s'adonen que han estat educats per convertir-se en una gossada que va contra la llibertat de conscincia", la qual cosa han aplaudit els assistents.

"Vaig néixer entre gent així, i fora pitjors", ha dit, i ha insistit que els qui han protagonitzat la protesta miren de domesticar els altres, per la qual cosa l'eurodiputada ha demanat combatre el que qualifica de nacionalpopulismes.