Publicat 9/3/2019 12:32:54 +01:00CET

Valls demana a Sánchez, Casado i Rivera no pactar amb "populismes de dretes ni d'esquerres"

Concentració a la Plaa de Colón (Madrid) sota el lema 'Per una Espanya unida'
Ricardo Rubio - Europa Press

També sollicita excloure d'acords els independentistes

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

L'exprimer ministre francs i candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha sollicitat al president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; al president del PP, Pablo Casado, i al president de Cs, Albert Rivera, que es comprometin "a no pactar ni amb els populismes de dretes ni d'esquerres".

En una carta recollida per Europa Press, també ha demanat a aquests líders polítics que evitin els acords amb l'independentisme, "que ha dividit profundament la societat catalana".

Ha assegurat que el resultat de les eleccions a Andalusia "és un clar exemple del que la democrcia espanyola ha d'evitar" perqu, segons ell, l'acord de govern en aquesta comunitat va suposar una cessió a la dreta radical.

I ha afegit que també va posar de manifest "la falta de responsabilitat del gran partit que ha governat Andalusia i Espanya durant més temps en la seva etapa democrtica".

Valls ha considerat que el proper cicle electoral a Espanya amb generals, autonmiques, europees i municipals ser "decisiu per al futur de la convivncia democrtica".

I ha demanat un "gran pacte que garanteixi la governabilitat als partits constitucionalistes, sense condicionaments de formacions polítiques alienes a l'ordre constitucional".

També ha indicat que cal "evitar que Barcelona sigui la palanca de l'independentisme, que ja ha anunciat i traat aliances amb el populisme de l'alcaldessa Ada Colau".

ABANDONAR EL "CURTTERMINISME"

El candidat de la plataforma Barcelona Capital Europea, recolzada per Cs, ha apellat la responsabilitat de Sánchez, Casado i Rivera "com a homes d'Estat".

I els ha demanat abandonar el "curtterminisme" per evitar una situació d'estancament que, segons ell, pot produir-se després de les eleccions si cada partit aposta pels seus interessos particulars.

A més, ha compartit la crida realitzada recentment pel president francs, Emmanuel Macron, als ciutadans europeus coincidint en la necessitat d'"un renaixement europeu" basat en valors com la llibertat, la solidaritat, la protecció mútua o el progrés.