Vall Banc inicia la darrera fase del traspàs dels actius custodiats per Credit Suisse

Publicat 12/11/2019 17:57:07CET
Credite Suisse
Reuters

ANDORA LA VELLA (ANDORRA), 12 nov. (EUROPA PRESS) -

Vall Banc ja ha iniciat l'operativa de traspàs dels actius que eren custodiats per Credit Suisse, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Aquesta fase, que s'allargarà uns dies, s'inicia amb el moviment dels títols cap al custodio de renda variable de Vall Banc i el seguiment continuat de les liquidacions en diversos mercats.

Quan tots els actius estiguin disponibles es procedirà a fer "les gestions necessàries" per aconseguir l'aixecament de les suspensions existents sobre les ordres de subscripció i reemborsament dels fons gestionats per Vall Banc Fons.

L'entitat ha reforçat l'àrea d'atenció al client per donar un servei més àgil, i quan els actius estiguin definitivament disponibles s'oferirà als clients alternatives de gestió, ha explicat.

"Vall Banc veu el traspàs definitiu com el darrer pas per funcionar amb tota normalitat", ha ressaltat el banc, que ha recordat que un cop emesa la resolució dels tribunals suïssos, que habilitava a l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries d'Andorra (Areb) a reclamar a Credit Suisse la posició que Banca Privada d'Andorra (BPA) ostenta en actius, es van iniciar els treballs preparatoris per recuperar les seves posicions i facilitar que els clients puguin accedir als seus actius com més aviat millor.

Són els actius de clients de BPA que es van quedar bloquejats després de la intervenció de l'entitat, al març del 2015, uns actius de renda variable que estaven custodiats per Credit Suisse i que no es podien desbloquejar a causa dels diferents recursos judicials presentats per clients de BPA.

Però el Tribunal Federal de Suïssa, en una sentència del passat 28 de maig, va confirmar la no admissió a tràmit dels recursos que els clients havien formulat contra la decisió del 13 de març del 2017 de l'Autoritat Federal de Supervisió dels Mercats Financers, en què s'habilitava l'Areb a reclamar a Credit Suisse els actius de BPA; s'estima que Credit Suisse tenia bloquejats al voltant de 500 milions d'euros.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 3. 3

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 4. 4

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 5. 5

  La Xina confirma 571 casos de pneumònia causada pel nou coronavirus

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista