Publicat 8/10/2019 13:20:44 +02:00CET

Valerio assegura que el més "raonable" és que es faci servir una mitjana anual de l'IPC per apujar les pensions el 2020

La ministra de Treball, Magdalena Valerio
MINISTERIO DE TRABAJO - Archivo

MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha assegurat que el més "raonable" és que les pensions pugin el 2020 tenint en compte una mitjana anual de l'IPC, tot i que ha ressaltat que "s'haurà de decidir quan arribi el moment oportú".

Així ho ha assenyalat la ministra en una trobada amb els mitjans després de participar en la inauguració d'unes jornades sobre el frau en les pràctiques no laborals que ha organitzat la UGT, en què ha afirmat que els desquadraments entre l'IPC previst i el real es podria compensar a començaments de l'any vinent.

"El que no s'ha fet mai en aquest país, ni hi ha cap previsió de fer, és que els pensionistes abonin la diferència si l'IPC augmenta menys que les pensions. Això no s'ha fet mai", ha deixat clar.

La ministra ha remarcat que tant el Ministeri d'Economia com el d'Hisenda encara no tenen fetes les previsions per saber quin serà l'IPC previst l'any vinent, per la qual cosa ha assenyalat que fins que no hi hagi la dada, no "es podrà actuar en conseqüència".

"Aquest any, per exemple, l'IPC no puja gaire, està força controlat", ha apuntat, després de recordar que les pensions han pujat un 1,6% en general i un 3% les mínimes, increment que no veu "gens malament per compensar el poder adquisitiu que es va perdre altres anys, sobretot quan s'aplicava el 0,25%".