Publicat 19/2/2019 18:58:45 +01:00CET

La vaga del 21F tindr mobilitzacions a les quatre capitals de província i a Tortosa

El secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC per aquest dijous 21 de febrer tindr mobilitzacions a les 18 i 19 hores a les quatre capitals de província de Catalunya i Tortosa (Tarragona), i concentracions davant dels ajuntaments a les 12.00 hores a tot el territori.

Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el secretari general del sindicat, Carles Sastre, que ha detallat que a Barcelona la concentració del migdia es far a la plaa Universitat amb un acte en el qual es far una primera valoració de la vaga.

La concentració de la capital catalana tindr lloc a les 18 hores als Jardinets de Grcia, a la mateixa hora que a Girona, Lleida i Tortosa, mentre que a Tarragona la manifestació comenar a les 19 hores.

Sastre ha explicat que la convocatria arriba en un context social i polític complex i en el qual hi ha un procés de regressió de drets i llibertats: "Si des dels sectors populars no som capaos de mobilitzar-nos l'efecte arrossegament de moviments reaccionaris i antidemocrtics ens acabar passant per damunt".

"Catalunya és ara un laboratori polític a nivell europeu i pot ser que a nivell mundial. Amb aquest tipus de vagues que estem convocant, també estem entrant una mica dins del que és aquest laboratori absolutament nou i atípic respecte a la manera tradicional de funcionar", ha raonat.

SUPORTS

Sastre ha intervingut acompanyat de representants d'Ustec-Stes, Universitats per la República, Sindicalistes per la República, Sindicats d'Estudiants dels Pasos Catalans (SEPC) i la Federació Estalvi de Catalunya (FEC), que també han manifestat el seu suport a la convocatria.

La vaga, que ha rebut el suport explícit dels partits independentistes catalans, també compta amb el dels CDR, l'AMI, l'ANC, Plataforma per la Llengua, Suma't, Unió de Pagesos, Docents per la República i una quarentena d'entitats més.

En la roda de premsa, el portaveu nacional d'Ustec-Stes, Ramon Font, ha mostrat el seu ple suport a la vaga i ha alertat que les acusacions d'adoctrinament han provocat que un de cada tres professors s'autocensuri: "No és una educació sana quan no s'educa en llibertat".

Per part dels estudiants, Universitats per la República s'ha comproms a parar les activitats als centres universitaris i ha convocat un "piquet central universitari" a les 12 del migdia a la plaa Universitat de Barcelona.

"UNA MOBILITZACIÓ MASSIVA"

La Intersindical-CSC va registrar la convocatria de vaga general per aquest dijous 21 de febrer a principis de mes, després d'anullar una convocatria prvia per al dijous 7 de febrer, que també va registrar, per que va posposar per a finals de mes "per garantir més xit i una mobilització massiva".

En un comunicat a finals de gener el sindicat va exposar que els motius per convocar aquest vaga són reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim catal de 1.200 euros mensuals i la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades pel Tribunal Constitucional.

També emmarca dins de la reclamació la plena igualtat de gnere als centres de treball i l'avan cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes, entre altres qüestions.