Usoc torna a denunciar Ryanair davant Inspecció de Treball per "cessió il·legal" de treballadors

Publicat 23/12/2019 17:39:04CET
Fotografia d'arxiu d'avions de Ryanair.
RYANAIR - Archivo

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Usoc ha tornat a presentar una denúncia contra Ryanair davant la Inspecció de Treball de Barcelona en considerar que l'aerolínia irlandesa està fent "cessió il·legal" de treballadors i no està aplicant el conveni col·lectiu subscrit.

En la denúncia, consultada per Europa Press, el sindicat afirma que Ryanair "té treballadors en situació irregular", perquè té treballadors contractats a Irlanda aplicant-los el conveni d'aquest país.

No obstant això, defensa que no els aplica aquest conveni íntegrament, sinó "en aquells punts del seu interès per temes econòmics, produint-se una discriminació amb treballadors de nacionalitat espanyola".

Això es tradueix que no es retribueixen algunes ajudes, com les de famílies amb dues o més fills, i aplica diferents condicions salarials malgrat fer idèntiques funcions i amb el mateix grup professional reconegut.

Usoc recorda que al gener es va aconseguir un acord quant al conveni col·lectiu que "no s'està complint, causant un greu perjudici als drets laborals, socials i econòmics dels treballadors afectats".

"A causa de la confusió de l'aplicació del conveni col·lectiu, entenem que ens trobem davant una cessió il·legal de treballadors", assegura el sindicat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  Cau al mar un tram del Pont del Petroli de Badalona (Barcelona) per l'onatge

 3. 3

  Els Bombers busquen un desaparegut durant el temporal a Palamós (Girona)

 4. 4

  Aragonès es desplaçarà aquest dimecres a Palafolls, Blanes i Malgrat de Mar

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista