Publicat 9/1/2019 10:22:08CET

USO i Sitcpla desconvoquen les vagues a Ryanair després d'arribar a un acord amb l'empresa

Seu de Ryanair
RYANAIR

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats Sitcpla i USO han desconvocat les jornades de vaga que hi havia previstes aquest dijous i el 13 de gener a les quals estaven convocats els tripulants de cabina (TCP) a Espanya de Ryanair després d'arribar aquesta matinada a un acord amb l'aerolínia, han anunciat tots dos sindicats en un comunicat conjunt.

L'acord, tancat a la Direcció General de Treball després de més de 14 hores de reunió, haur de ser ratificat en assemblea pels tripulants de cabina i amb el pacte es fixen "els fonaments" per normalitzar les relacions laborals d'aquest collectiu sota el marc jurídic i laboral espanyol.

En l'acord subscrit amb Ryanair s'inclou el compromís d'iniciar immediatament la negociació del primer conveni collectiu per als tripulants de cabina de l'aerolínia, la qual cosa, segons els sindicats, era "impensable" fa uns mesos.

"La consecució de l'acord que s'ha tancat durant la matinada d'aquest dimecres ha estat el resultat d'un llarg any i mig de lluita i accions sindicals coordinades tant al territori nacional com en el marc de la Unió Europea. Com a conseqüncia de la signatura de l'acord procedirem de manera immediata a la desconvocatria de les vagues que hi ha previstes els dies 10 i 13 de gener del 2019", han indicat els sindicats.

Durant els propers dies, els sindicats celebraran assemblees a les diferents bases per explicar com afecta a cada treballador el pacte.

Per a les organitzacions sindicals, un dels principals fites que contempla és la garantia d'estabilitat en l'ocupació i la millora de les condicions laborals, juntament amb la que era la principal reivindicació sindical: l'aplicació de la legislació espanyola.

"Estem convenuts que aviat tots els treballadors de Ryanair a Espanya podran gaudir plenament dels seus drets com a ciutadans de la Unió Europea", conclouen.