Publicat 15/8/2019 12:55:07 +02:00CET

USO adverteix que perillen 150 ocupacions per la fi de la concessió al desembre de l'AP-7 i l'AP-4

MADRID, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

La Unió Sindical Obrera (USO) ha advertit aquest dijous que 150 ocupacions perillen per la fi de la concessió de les autopistes de peatge AP-7 entre Cambrils (Tarragona) i Alacant, i de l'AP-4, que uneix Sevilla i Cadis, el 31 de desembre d'aquest any.

"No és una qüestió de peatge o no peatge, aquests són assumptes de política en els quals no ens competeix opinar. Nosaltres només demanem que els treballadors no quedem sempre com la baula més feble de totes les reestructuracions de sectors, que aquesta reconversió de model es faci de manera ordenada", va reclamar el responsable del sector d'autopistes d'USO, Jesús Atienza.

A pesar que les empreses concessionàries s'han compromès a mantenir l'ocupació dels treballadors afectats, des d'USO mostren la seva preocupació per l'ocupació dels 150 treballadors que atenen a distància i vigilen les casetes de cobrament. "Per a aquests treballadors no ens donen una sortida i nosaltres estem lluitant per la garantia d'ocupació per a tots, demanem una mediació amb Abertis per a recol·locacions al grup", va indicar Atienza.

"Hi ha treballadors que en quatre mesos poden estar a l'atur i no mouen fitxa. I la sagnia serà pitjor el proper any", va subratllar USO, després de recordar que a l'agost de 2021 finalitzen més concessions, l'AP-7 entre Salou (Tarragona) i la Jonquera (Girona), l'AP-2 entre Saragossa i el Vendrell (Tarragona), i també l'autopista de Mataró, Mongat-Palafolls (Barcelona), gestionada per la Generalitat de Catalunya, a la qual demana que igualment "posi fil a l'agulla".