Publicat 22/4/2019 11:15:35 +02:00CET

Urkullu veu "lamentable" la crema d'un ninot de Puigdemont i demana un "canvi d'actitud" en la campanya

El PNV celebra el 'Aberri Eguna' en Bilbao
H.Bilbao - Europa Press

BILBAO, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha considerat "lamentable" la crema d'un ninot que representava la figura de Carles Puigdemont a Coripe (Sevilla), i ha demanat que es produeixi "un canvi radical d'actitud en l'última setmana de campanya electoral".

En un missatge publicat a les xarxes socials, el lehendakari ha denunciat que a la plaa principal de Coripe (Sevilla), durant la festa de la Crema del Judes, es disparés i cremés un ninot que representava l'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont.

Després d'afirmar que la campanya electoral ha entrat en la seva última setmana "amb un episodi lamentable", la crema pública d'un Judes que representa l'ex-president de Catalunya, el president basc ha considerat que es tracta d'un desenlla previsible des de fa molt temps per a una campanya de permanent encreuament d'acusacions i retrets".

"De mitges veritats i demaggia extrema, segons el que hem viscut en campanyes anteriors i en la realitat socio-político-institucional a l'Estat espanyol en els últims anys", ha afirmat.

VOX I CS

En aquest sentit, ha recordat que fa uns dies va fer pública la seva condemna pels actes d'"intolerncia, assetjament i falta de respecte democrtic que es van donar a Euskadi davant la convocatria d'actes electorals dels partits Ciutadans o Vox". "I ho vaig fer sense especular pel que fa a provocacions possibles davant la realitat d'autogovern singular a Euskadi", ha expressat.

Segons subratlla, la política "no és aix" sinó que suposa un "compromís amb la societat, un compromís amb la convivncia, amb una societat plural i moderna en la qual els diferents sentiments de pertinena puguin conviure en llibertat".

"Advoco per un canvi radical en l'última setmana de campanya electoral. Un canvi d'actitud que mostri a les generacions més joves l'autntic valor de l'acció política entesa com a contrast d'idees al servei del benestar de la ciutadania. Advoco per una cultura política que suposi un compromís tic i democrtic al servei de la societat", ha concls.