Publicat 18/6/2020 13:17:21 +02:00CET

Urkullu signa el decret que posa fi a l'estat d'alarma al País Basc

Iñigo Urkullu
Gobierno Vasco

BILBAO, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha signat aquest dijous el decret que posa fi a la fase 3 de desescalada i de l'estat d'alarma al País Basc, de manera que la Comunitat Autònoma Basca entrarà en la nova normalitat aquesta mitjanit.

Després de la declaració del Consell de Govern extraordinari, el portaveu del Govern basc, Josu Erkoreka, ha comparegut públicament amb les conselleres de Salut i de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures, Nekane Murga i Arantza Tapia, respectivament, per donar a conéixer la decisió.

D'aquesta manera, Urkullu posa fi als cent dies d'excepcionalitat que s'han viscut arran la pandèmia de coronavirus, després d'analitzar els informes de Salut que destaquen que la situació sanitària i epidemiològica de la Comunitat Autònoma Basca permet donar per superada la fase actual.

En aquest sentit, Erkoreka ha explicat que el lehendakari ja ha signat el decret 14/2020 de 18 de juny, que es publicarà divendres en el Butlletí Oficial del País Basc i que declara la superació de la fase 3 del Pla per a la desescalada, deixa sense efecte les mesures de l'estat d'alarma i estableix l'entrada a la nova normalitat.

Contador