Publicat 12/3/2019 20:06:07 +01:00CET

Urkullu respon Puigdemont que "la veritat est documentada" i la documentació "podr ser consultada"

Urkullu diposita al Monestir de Poblet documents del seu paper de mediador
EUROPA PRESS

BILBAO, 12 mar� (EUROPA PRESS) -

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha assegurat que, a la seva declaració davant el Tribunal Suprem en el judici pel procés sobiranista catal, va dir "la veritat" i ha subratllat que "la veritat est documentada i la documentació podr ser consultada quan acabi el procés judicial".

En les declaracions als mitjans a Bilbao, el president basc s'ha pronunciat, d'aquesta manera, sobre les crítiques fetes per l'expresident catal Carles Puigdemont al testimoniatge ofert per Urkullu al Tribunal Suprem sobre la seva actuació a l'octubre del 2017 com a "enlla" o "intercesor" amb el llavors president del Govern central, Mariano Rajoy, a instncies de Puigdemont.

El lehendakari ha subratllat que la seva actuació "en tot el procés és va basar en l'obstinació de prestar una ajuda davant el bloqueig d'una situació a requeriment del propi president Puigdemont". "Tant al principi com al final, la meva actitud i la meva actuació va ser absolutament honesta, sincera, de bona fe, transparent i lleial envers les institucions catalans i envers tots els interlocutors", ha manifestat.

L'OBJECTIU, AJUDAR

Segons ha indicat, tal com va manifestar a la seva declaració davant al Tribunal Suprem, "jo vaig jurar dir la veritat, vaig dir la veritat, la veritat est documentada i la documentació podr ser consultada quan acabi el procés judicial".

El lehendakari ha recordat que, des de l'octubre de 2017, en "poques ocasions" s'he pronunciat públicament pel que fa a Catalunya i ha assegurat que així ho seguir fent perqu el seu objectiu "va a seguir l'intentar ajudar al que al seu moment va ser també l'objectiu i l'obstinació de preservar l'autogovern, intentar que, donis del principi de realisme, també s'evitessin cingles de fractura social". "Est va ser el meu objectiu i est va a seguir sent el meu objectiu", ha concls.