Publicat 8/6/2014 16:11:22 +02:00CET

Urkullu defensa la "construcció compartida d'un projecte comú" per a l'Euskadi del futur

Iñigo Urkullu en la apertura al público de la Catedral de Vitoria
EUROPA PRESS

BILBAO, 8 juny (EUROPA PRESS) -

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha afirmat que l'obertura al públic de la Catedral de Santa Maria a Vitòria és un exemple de "treball compartit" i, en aquest sentit, ha defensat "la construcció compartida d'un projecte comú" per a l'Euskadi del futur.

Urkullu ha realitzat aquesta reflexió en una xarxa social després d'assistir aquest diumenge a l'obertura de la Catedral de Santa Maria a Vitòria, que, segons ha indicat, és una obra arquitectònica "extraordinària".

"Exemple de treball compartit per tots per recuperar un bé històric, adaptar-lo als nous temps i projectar-lo al futur", ha afirmat.

El lehendakari ha mostrat el seu orgull perquè tots "junts" hagin estat capaços de fer "realitat un somni". Segons ha indicat, en aquesta obra s'expressa "l'ànima d'aquest poble" i, segons la seva opinió, cal ser el "botó de mostra per a l'Euskadi del futur". En aquest sentit, ha afegit que el "secret és la construcció compartida d'un projecte comú".

"Fonaments sòlids, pilars ferms i estructura vigorosa. Un físic portentós, però hi ha alguna cosa més. És una obra arquitectònica i és una obra humana. Una obra que ha renascut gràcies a l'esforç col·lectiu", ha afegit.