Urkullu afirma que la inhabilitació de Torra "embolica més la complicada situació a Catalunya"

Publicat 3/1/2020 20:31:22CET
El lehendakari, Iñigo Urkullu, al Parlament Basc
PNV

BILBAO, 3 gen. (EUROPA PRESS) -

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha afirmat que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'ordenar retirar la credencial de diputat de JxCat al president de la Generalitat, Quim Torra, i de resoldre, a més, inhabilitar-lo durant any i mig per a l'exercici de càrrecs públics, és una notícia que "embolica més la complicada situació a Catalunya".

En un missatge a través de les xarxes socials, Urkullu ha destacat que la decisió pot ser recorreguda, per la qual cosa considera que "seria desitjable que el resultant fos 'desembolicar' i que no es portés a efecte".

Al seu judici, la dinàmica "d'acció-reacció" basada "només en el compliment o no de la llei i la judicialització de la política ha conduït a aquesta situació que només té sortida des del diàleg, la negociació i l'acord". "Això és el primer que s'hauria de fer", ha manifestat.

En aquest sentit, el president de l'Executiu basc veu "urgent" emprendre una nova etapa i oferir solucions "des de la màxima responsabilitat i altura de mires per part de totes les parts en conflicte".

Contador