Actualitzat 07/11/2014 14:27

El tribunal: "És inobjectable que la Infanta va contribuir a defraudar Hisenda i es va beneficiar"

Infanta Cristina
Foto: EUROPA PRESS

Assenyala que es va servir al costat d'Urdangarin d'una empresa "pantalla" per ocultar les rendes obtingudes pel seu marit

PALMA DE MALLORCA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

El tribunal de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears, en la sentència que ha dictat per confirmar la imputació de la Infanta Cristina per dos delictes fiscals, considera "innegable i inobjectable" que la Duquessa de Palma, des del moment en què era copartícip d'una societat "fictícia" -en al·lusió a Aizoon-, va contribuir a defraudar Hisenda i a més "es va beneficiar d'això".

   Així de contundent s'expressa la Sala en una sentència de 160 pàgines, en què deixa a les portes del judici la germana del rei Felip VI com a cooperadora necessària de dos il·lícits contra la Hisenda pública presumptament comesos el 2007 i 2008. L'Audiència considera així que la Infanta va ser figura indispensable perquè el seu marit, Iñaki Urdangarin, pogués defraudar fins a un total de 337.138 euros en les quotes de l'IRPF d'aquests anys.

   La resolució judicial estén aquestes apreciacions a Ana María Tejeiro, dona de l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres. De fet, assenyala que si Aizoon i les empreses que Tejeiro compartia al seu torn amb el seu marit "eren simulades, no hi ha dubte que servien d'instrument o eina fiscal per ocultar les rendes obtingudes pels seus marits i en conseqüència per defraudar a Hisenda, tant en renda com en societats".

   Per a això, precisa, van efectuar contractes de treball falsos i es desgravaven despeses que no havien estat generats a l'exercici de l'objecte de la societat -en el cas d'Aizoon, en matèria immobiliària-, sinó que es tractava de despeses personals efectuats pels dos matrimonis.

   En aquest sentit, l'Audiència prossegueix que els diners que rebia Aizoon -va percebre més d'un milió d'euros dels fons suposadament il·lícits que va cobrar l'Institut Nóos de les Administracions públiques- no es quedava en el seu compte, sinó que els Ducs disposaven del mateix sense que tampoc aquestes quantitats fossin declarades a Hisenda. D'aquesta manera, recalca, "també van col·laborar en l'ocultació d'aquests beneficis".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés